Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 жовтня 2015, 20:59 Інше
Львівські полісмени врятували з притону дітей
Львівські полісмени врятували з притону дітей

Дитинство серед пияків і наркоманів. У Львові семирічний Артем і 12-річна Олена жили у справжньому притоні. У квартирі разом з дітьми ночували п'яниці та зазвичай невідомі люди. Гостей до себе водила горе-матір, вона теж полюбляла міцні напої. Розворушити кубло та витягти з нього дітей вдалося полісменам. Де зараз малі та чи є надія, що мама розпочне тверезе життя?

У цю квартиру поліція приїжджає по кілька разів на день. Тут мешкає 39-річна Тетяна з двома дітьми - семирічним Артемом та дванадцятирічною Оленою. Та насправді у помешканні вже кілька років притон для пияків і наркоманів. На цих кадрах ви бачите, в яких умовах мешкають неповнолітні. Третя година ночі! Хлопчика вкладає спати полісмен, бо матері немає вдома, а на ліжку невідомі п'яні чоловіки.

- Отого дядька, що лежить, знаєш? Знаєш його, Артемчик? Лягай спатки, Артемчик. Лягаєш? Молодець. Ми ще трошки пошумимо, і потім буде тихо. Добре?

Що це за люди? Де мати Артема? І де ще одна дитина, Оленка?

- В Тані ще є діти?

- Двоє.

- Де друга дитина?

- А отам.

- Де ваша Таня взагалі?

- Я не знаю. Бухає. Бухає.

Віра Проців, інспектор патрульної поліції Львова:

- Застали вдома троє невідомих чоловіків, дві невідомі жінки, маленьку дитину, яка спала в ліжечку в красочках і в одязі. Чоловіки в стані алкогольного сп'яніння сильного, мама була відсутня. Оленка, донька, також була відсутня.

Полісмени повідомили соціальних працівників про жах, у якому живуть двоє діток. Наступного дня екіпаж приїхав переконатися, чи в малих все гаразд. Та Артема забрав батько, а Олену хтось зачинив у квартирі.

- А в вас є клямка з вашого боку? Клямка від дверей з вашого боку є? Хто ще є в квартирі?

- Більше нікого зараз нема.

Копи знайшли матір і почали вимагати, аби вона відчинила двері. Аби переконатися, що з дитиною все гаразд.

- Відкривайте.

- Я не можу відкрити. 

- Олена, мама може тебе відкрити.

- Там нема Олени. 

- Там є Олена, я щойно з нею розмовляла, відкривайте двері! Хто там ще знаходиться в квартирі? 

- Нікого.

- Там є ваша донька.

- Нема.

- Ви її закрили.

Тетяна стверджувала, що не має ключів. Відчинити квартиру зсередини дівчинка не могла. Полісмени викликали слідчо-оперативну групу та про всяк випадок швидку. Через три години таки потрапили до оселі. Обурені сусіди розповіли, що в цій квартирі вже кілька років збираються наркомани та п'яниці.

- Батьки постійно п'ють, ведуть несоціальний спосіб життя, ну і так дальше.

Діти завжди голодні та недоглянуті.

Олена, донька власниці квартири:

- Як тобі живеться? Розкажи. 

- Ну, можна сказати, деколи нормально, деколи ненормально.

Олена всіх зворушила тим, що дуже любить матір і хоче її лікувати від пияцтва.

Олена, донька власниці квартири:

- Мама є нормальна, коли твереза. Всьо в хаті є нормально. Ну зара в нас є їсти. Пити, то сто. Просто мамі не потрібно пити.

Якщо жінка не схаменеться, може залишитися без дітей. Така вимога соціальних працівників. Вони забрали 12-річну Оленку до притулку. Кого зустріне там, яким буде її життя без мами та братика? Дівчинка плаче. Віднині щастя Олени в руках матері. Лише Тетяна може повернути донечку додому - тверезим життям та зразковою поведінкою.