Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 жовтня 2015, 12:53 Інше
Легендарний Плейбой змінює формат через конкуренцію з інтернетом
Легендарний Плейбой змінює формат через конкуренцію з інтернетом

Сенсація - від Хью Хефнера. На сторінках легендарного чоловічого журналу Плейбой більше не будуть друкувати оголених дівчат. Видавці змінюють формат. Чому пікантні кадри - в минулому, а власники видання оновлюють концепцію, яка була незмінною з часів Мерилін Монро - відколи вийшов перший номер скандального глянцю?

Легендарний журнал для чоловіків - Плейбой - змінює обличчя. На сторінках глянцю більше не друкуватимуть оголених красунь. Дівчата роздягатимуться, але не повністю. Засновник і власник видання для дорослих Х'ю Хефнер міняє тактику. Сексуальна революція 60-х, мовляв, віджила своє. Коли американці друкували перший номер - в 1953-му, з Мерилін Монро на обкладинці - це було сенсацією. Та нині конкурувати з інтернетом видавничий дім не може. Наклади з 5,5 мільйонів примірників зменшилися до 800 тисяч за місяць.

Скотт Флендерс, виконавчий директор PLAYBOY:

- Він став нерентабельним. Тому ми змінюємо тактику.

Через цей журнал жінки розлучалися зі своїми чоловіками. Рекламодавці, яким щастило розмістити свої бренди там - збільшували продажі в десятки, а то й сотні разів. Окрім оголених красунь, під обкладинкою розташовували 150 сторінок найрізноманітнішого контенту. Елізабет Тейлор, Синді Кроуфорд, Памела Андерсон. Для когось він став каталізатором і допоміг прокласти кар'єру в шоу-бізнесі. Та багато дівчат заради знімання на шпальтах скандального глянцю навпаки, ламали долі.

Приміром, 25-річна Лоредана Чіву з Румунії пожертвувала собою заради модельної кар'єри, пов'язаної з дітищем Х'ю Хефнера. Вона мріяла про знімання у стилі ню з дитинства. У 18 років таки домоглася свого. Коли журнал із зображенням доньки опинився у руках її батька - чоловік наклав на себе руки через сором.

Екс-дівчина Плейбой Анна Ніколь Смітт стала найбільш відомою саме через спроби вкоротити собі віку після публікацій. Вона стала 19-ю з дівчат-манекенниць, які скоїли самогубство. У кожної причини були свої, але в ЗМІ навіть подейкують про так зване прокляття Плейбоя. Мовляв, лише обраним красуням-манекенницям таланить після появи оголеного фото на сторінках глянцю. Багатьом він приніс, окрім шалених заробітків і контрактів - депресію, заздрощі, наркотичну залежність і алкоголізм. Та незважаючи на це, охочих стати новим обличчям скандального номеру Плейбоя завжди було немало.  

За півстоліття існування Плейбой попри скандальну репутацію став культурним феноменом. Його видавали й перекладали в багатьох країнах світу. Окрім сороміцьких фото, там колись друкували оповідання Яна Флемінга, Стівена Кінга, Володимира Набокова. Журнал для чоловіків перетворив Х'ю Хефнера на мільйонера. Він створив цілу імперію, та чи дадуть змогу новації й візуальний ребрендинг втриматися йому на позиціях, або ж Плейбой поступиться місцем під сонцем і перестане дратувати чиїхось дружин і бути каменем спотикання? Відповіді на ці запитання, можливо, з'являться вже за кілька місяців.