Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 жовтня 2015, 22:07 Інше
Під Одесою після сварки з матір'ю повісилася школярка
Під Одесою після сварки з матір'ю повісилася школярка

Страшна трагедія в селищі Фонтанці під Одесою. Тринадцятирічну Олександру Романову, яку кілька днів шукали всією громадою, знайшли мертвою. Ще минулого тижня дівчинка посварилася з мамою та пішла до школи. До класу так і не дісталася. А за чотири дні її побачили повішеною на подвір'ї у прабабусі.

Тринадцятирічна Олександра страшенно посварилася з мамою вранці у п'ятницю. Потім зібралася та пішла до школи. Проте у класі того дня її так і не дочекалися, а востаннє живою дівчину бачили надвечір - вона кружляла біля свого будинку. Кілька днів зниклу школярку шукали мешканці селища, міліція та військові. Та знайшла нещасну її бабуся. Аж за чотири дні після зникнення.

Марія Тарасова, кореспондент:

- Тіло Саші знайшли випадково у дворі оселі, де мешкає її прабабуся. Літня жінка хворіє і рідко виходить з будинку. Тож момент, коли онука прийшла до неї із страшною метою, пропустила.

Олександра повісилася на дереві за сараєм. За попередніми висновками експертів - ще тієї злощасної п'ятниці.

- Она лежала. Видимо, вот она на нее встала, на нее, а потом выбила.

- Выбила у себя из-под ног?

- Да.

Рідні, сусіди, друзі - усі в стані шоку. Що Олександра може вкоротити собі віку, ніхто не міг і помислити.

- Та я не можу рассказывать. Я не можу, не можу!

Ганна, сусідка загиблої дівчинки:

- Пропала она, в пятницу утром ее видели. Она была живая. Вот она ходила себе, думала. И вечером приняла для себя такое решение. Никто не знает, что у дитя было в голове. Вот так решила она для себя - и все!

На запитання: чому - відповісти не може ніхто. З мамою, бувало, сварилася, проте з дому не втікала ніколи. Дуже любила маленького братика. Олеся, кума Олександрової мами, каже: попри сварку, що передувала трагедії, жила родина дружньо.

Олеся, подруга матері загиблої:

- Ребенок очень хороший. Да, со своим своеобразным характером, как сейчас все в 13 лет. Но плохого... Со школой никогда не было нареканий. Как обычно, с мамой были какие-то недопонимания-понимания.

Дарина - подруга Олександри - каже: вплинути на її рішення могло й нещасне кохання. За тиждень до того, її, ніби, кинув хлопець.

Дарина, подруга загиблої:

- Она рассказывала.

- А что рассказывала?

- То, что с парнем расстались.

Проте, каже Дарина, в останню зустріч напередодні зникнення Олександра була в доброму настрої. Нічого не віщувало трагедії.

Дарина, подруга загиблої:

- Она была позитивом. Любила поиграть, пошутить, была хорошей подругой.

Ознак насильницької смерті на тілі Олександри Романової правоохоронці не знайшли. Не мають і сумнівів у тому, що дівчина скоїла самогубство. Тож, хоч і відкрили кримінальне провадження за фактом навмисного вбивства, його, швидше за все, закриють вже незабаром.