Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 жовтня 2015, 21:15 Інше
У Запоріжжі гаряча вода потекла не в батареї, а на голови мешканцям
У Запоріжжі гаряча вода потекла не в батареї, а на голови мешканцям

Про такий початок опалювального сезону вряд чи здогадувалися мешканці запорізької п'ятиповерхівки. Гаряча вода, яка б мала гріти батареї в їхніх оселях, полилася в буквальному сенсі їм на голови. Та рятувати мешканців будинку від гарячого душу комунальники не надто квапилися. Дірку в трубі заварили лише вранці наступного дня.

Апокаліпсис у 5-поверхівці на вулиці Червоногвардійській почався ввечері. Кипляча вода текла звідусіль.

- Я снимаю, как течет у нас вода. Вот это все вода течет. Эта стенка поностью покрыта водой. Бежит вода.

- Вот я сейчас сниму пол. Я хожу по воде. Я, конечно, не Иисус, но я хожу по воде. Пар мешает снимать видео. Привет КП Основание от дорогих жителей Красногвардейской 38.

Цю ніч Валерія з чоловіком та півторамісячною дитиною провела у друзів. Її квартира на п'ятому поверсі, якраз під тим місцем, де прорвало трубу опалення. В окропі мало не зварився її тримісячний син.

Валерія Черпакова, постраждала:

- Муж посмотрел, посмотрел на потолок. Над детской кроваткой надут огромный пузырь из обоев. Мы, естественно, ребенка из кроватки эвакуировали. Прорвался этот пузырь, и потек с потолка кипяток. Благодарю Бога, что это случилось вечером, а не ночью, потому что ребенок мог банально захлебнуться и получить ожоги. Мы бы не услышали…

Постраждалі мешканці будинку розповідають - від кількості їхніх дзвінків телефон комунальників мав почервоніти, але перша бригада ремонтників з'явилася лише за годину. Під'їзд тоді був залитий водою від горища до першого поверху.

Анатолій, постраждалий:

- Аварийная служба приехала только тогда, когда вода была на первом этаже.

- Сколько раз вы звонили на 1580, и что вам отвечали?

- Отвечали, что только одна машина и она занята. Ждите.

Вночі аварійники особливо не працювали, просто вимкнули опалення в усьому будинку, а повернулися лише вранці. Швидко замінили трубу та пішли перевіряти систему опалення по квартирах. Чому сталася аварія - сантехніки нікому не казали.

- Почему трубу прорвало?

- Наверно, потому, что старые, время пришло…

Чому мешканці під'їзду мають нині мерзнути та чому прорвало трубу, ми намагалися дізнатися в керівництва комунального підприємства, на балансі якого аварійний будинок. Проте на контакт з журналістами комунальники не йдуть.

- Она сказала, что в лучшем случае она сможет принять вас завтра утром. В данный момент, сейчас, продолжается запуск отопления - все заняты. И во вторых, то, что нужно, перечень вопросов, чтобы мы знали, могли привлечь специалистов. Людей, задействованных в этом происшествии, чтобы они могли компетентно объяснить, чтобы понести какую-то ответственность.

Сьогодні мешканці будинку підраховують збитки, завданні несподіваним гарячим дощем, і мають намір подавати на комунальників до суду. Люди бояться, що їх затопить знову, адже старі труби в їхньому будинку всі в латках. Коли їх змінювали останнього разу, мешканці  багатоповерхівки вже й не пам'ятають.