Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 жовтня 2015, 00:51 Інше
На Харківщині з гранатомета обстріляли будинок
На Харківщині з гранатомета обстріляли будинок

У місті Вовчанську на Харківщині на світанку невідомі з гранатомета поцілили в житловий будинок. Ніхто не загинув лише дивом. Снаряд вибухнув у кімнаті, де живе донька господарів. Дівчини випадково не було вдома. Ані власники будинку, ані слідство не знають, як пояснити замах.

О п'ятій ранку зазвичай тиху вулицю Волкової на околиці міста Вовчанська сколихнув гучний вибух. Спалах світла, розрив та ударна хвиля - аж будинки здригнулися.

Олександра Рибка, свідок:

- Как взрыв. Бах! - и все. Произошло это все в 5 часов утра. Мы спали, все нормально: дети, я спала, мама. Подумали, что у соседей что-то рвануло, проснулись, вышли на улицу во двор. Ничего нет. А потом уже начали ходить милиционеры - спрашивать, расспрашивать.

Тамара Ковальова, свідок:

- Це хорошо, що в цій кімнаті не було їхньої дочки, а так би що було?! Дівчину б убило там! Ми всі напугані і всі боїмося всього цього!

Постріл з гранатомета - це вже підтвердили експерти - був єдиним. Набій влучив у вікно другого поверху, уламки влетіли в кімнату, найбільший - зробив дірку у стелі.

Тетяна Зубкова, постраждала:

- Конечно, в потолок. Все разрушено. Комнаты нет.

- Но при этом не взорвался?

- Он взорвался. Он ударился в угол окна. И поэтому удар произошел уже не в комнате, я так понимаю, а рама сдержала удар.

Власниця будинку про пригоду розповідає неохоче. Її чоловік дає свідчення міліції, і говорити про замах на життя своє чи когось з родини відмовляється. В момент пострілу в будинку було 4 людей: господар з дружиною та батьки жінки. У слідства поки немає жодної версії. 

Максим Цвіркун, т.в.о. керівника відділу Вовчанського РВ міліції:

- Це замах на вбивство двох або більше осіб. Були призначені експертизи для встановлення, чим саме був зроблений постріл, з якой зброї.

Момент, коли було зроблено постріл, зафіксували камери відеоспостереження. Проте господарі кажуть, що в темряві не видно навіть силуету злочинця.

Тетяна Зубкова, постраждала:

- Вот есть.

- Есть запись?

- Запись есть, но ничего не видно. Он подошел, я предполагаю, вот за этим деревом он стоял, и оттуда выстрелил.

Триповерховий будинок Зубкових вирізняється поміж інших на вулиці. Тож сусіди припускають, що то класова ворожнеча спонукала злочинця на замах. Про господарів кажуть, що вони звичайні люди, та й не надто заможні. Чоловік був підприємцем, але залишив справи ще 10 років тому. Тож конкурентів, як і великих статків, не має.