Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 вересня 2015, 23:20 Інше
У Черкасах жінка намагалося продати новонароджену дитину
У Черкасах жінка намагалося продати новонароджену дитину

Продати немовля за 40 тисяч гривень вирішила жінка із Черкас. 9-денного сина вона намагалася винести із лікарні, де перебувала після пологів. Та псевдопокупцями виявилися правоохоронці. Тепер матері загрожує увязнення, а дитинку відправлять до дитячого будинку.

- Мама пройшла з 10 палати біля поста медичної сестри.

Так розпочалася ця детективна історія. Без будь-яких пояснень породілля пішла з 9-денним синочком із відділення. За нею одразу кинулися медсестри, які вже пізніше дізналися - мати несла продавати крихітку.

Юлія Кирилюк, старша медсестра:

- Ситуація, яка сталась, є неординарною, за практику за нашу це вперше, але завдяки нашим медсестрам, молодшим медсестрам ми домоглися зупинити цю ситуацію.

Про те, що жінка торгувала власним сином, дізналися правоохоронці. Вони і влаштували псевдокупівлю дитини.

Дмитро Грищенко, співробітник УМВС України в Черкаській області:

- Днями до наших співробітників у відділ боротьби із торгівлею людьми надійшла інформація про те, що одна з місцевих жительок підшукує людину, яка бажає продати щойнонароджене немовля, якому один тиждень, дитину она оцінила в 40 тисяч гривень.

Нині породілля під вартою. У міліції з'ясували - це вже четверта дитина затриманої.

Наталія Русина, заввідділу Черкаської дитячої обласної лікарні:

- Наскільки ми знаємо, троє прєдидущих дітей у дитячому будинку, двоє вже усиновлені, по самій дитині нічого сказати не можу, хороший славний хлопчик, вага була 2295, самостійно їсть, розвивається, набирає вагу.

Місяць немовля пробуде в лікарні, а потім його переведуть до дитячого будинку. За спробу продажу сина жінці загрожує до 8 років позбавлення волі.