Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 вересня 2015, 22:03 Інше
На Хмельниччині врятували бабусю-самогубцю
На Хмельниччині врятували бабусю-самогубцю

Невдале самогубство або як бабця хотіла повіситися. На Хмельниччині правоохоронці витягли із зашморгу 90-річну пенсіонерку, що намагалася скоїти суїцид. Нині старенька оклигує після свого вчинку. Проте, навіщо хотіла померти, так і не пояснила.

Ввечері таксист Володимир підібрав у центрі Нетішина стареньку пасажирку. Зі сльозами на очах 90-річна бабуся попросила відвезти її до сусіднього села. Та вже коли виїхали за місто, чоловік звернув увагу на дивну поведінку пенсіонерки. Вона нібито прощалася з усім довкола.

Володимир Іщук, таксист:

- Коли виїзжали за місто - вона так повернулася на місто, помахала так рукою: Всьо. Прощавайте всі! Ще трошки проїхали - вона каже: У вас случаймо нема верьовки крепкої?. Я кажу: Нема. Й почав балакати, щоб розрадити, вона плаче, плаче...

Коли автомобіль зупинився, жінка вже не приховувала страшного плану - сказала, що хоче померти.

Володимир Іщук, таксист:

- Вона каже: Всьо. Я приехала кончать жизнь, і вона в калітку, в калітку, я її придержував, а вона в калітку, двері открила і пішла.

Водій не наважився піти за нею, але викликав правоохоронців. Вже за кілька хвилин на подвір'ї були дільничні. Коли вбігли в хату, бабуся вже висіла у зашморгу.

Михайло Можарівський, дільничний інспектор Славутського РВ міліції:

- Бачу - бабуся висить на цій о жердинці. А тут мішала оця штука, я її зразу витягнув сюди і крикнув колегам, що потрібна допомога. Я зразу її підняв під руки, колега зняв петлю з шиї. Ми одразу винесли сюди, положили на бік, бабуся дихати самостійно не змогла, видавалися хрипи. Почали їй надавати першу медичну допомогу, посходились сусіди, викликали швидку.

Медики забрали пенсіонерку до лікарні.

Вікторія Загурська, медсестра Нетішинської міської лікарні:

- Вона була оглянута лікарем-психіатром, але родичі забрали бабушку додому, й відказалися від того, щоб направити в психіатричну лікарню на лікування. Хвора була  відправлена додому.

Що ж могло штовхнути пенсіонерку на самогубство? Сусіди кажуть - нещодавна старенька святкувала 90-річний ювілей, була у гарному настрої.

Раїса Романко, сусідка постраждалої:

- Всі сусіди знають, що вона в нас дуже така - вибаглива. Не знаю навіть, чого ій так сталося, чого бракує? Бо живе вона в теплі, в достатку, в неї все є. Вона дуже гарно живе.

Тим часом сама бабуся про спробу самогубства говорити відмовляється. Вона так і не пояснила, чому вирішила піти з життя.