Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 вересня 2015, 12:09 Інше
Пілот посадив літак, щоб врятувати собаку
Пілот посадив літак, щоб врятувати собаку

Літак перервав рейс над Атлантичним океаном заради... собаки. Пілот це зробив після того, як почала падати температура в багажному відсіку. Саме там сиділа тварина.

Через цю маленьку собачку довелося розвернути літака над Атлантичним океаном. Песик сидів у вантажному відсіку, а там почала швидко падати температура. Щоб врятувати тваринку від холодної смерті, лайнер здійснив позапланове приземлення. На карті видно, як судно, що прямувало з Тель-Авіва до Торонто на підльоті до Атлантичного океану розвернулося і приземлилося у Франкфурті-на-Майні. 

Втім, тієї миті пілот керувався не лише любов'ю до тварин. Адже проблеми з опаленням могли сигналізувати про технічну несправність. Авіаційний експерт Філ Дарбі зазначив, що, попри додаткові десять тисяч доларів витрат і затримку на 75 хвилин, пілот зробив правильний вибір, приземливши літака.

Філ Дарбі, авіаційний експерт:

- Якщо температура зовні була мінус 50 або мінус 60 градусів Цельсія, то навіть з урахуванням ізоляції у вантажному відсіку вона б опустилася нижче нуля.

Після усунення несправностей літак відновив політ у Торонто. Та пес Сімба разом зі своїм господарем продовжив подорож до Канади іншим рейсом. Власник тварини не втомлюється дякувати капітану лайнера, який вирішив перервати політ.

- Я бачив, як з собакою грав капітан та інші працівники аеропорту.

Виявляють розуміння й пасажири. Хоч і запізнилися в Торонто на півтори години, кажуть, що не подаватимуть скарг на авіакомпанію.

- Я мала б бути засмучена. Але тут ішлося про життя собаки.

А експерти наголошують: така поведінка пілота - цілком зрозуміла.

Філ Дарбі, авіаційний експерт:

- Капітан несе відповідальність за життя всіх, що перебувають на борту, чи то людина або собака.

Та все ж у світі про подію говорять, як про диво!