Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 вересня 2015, 12:52 Інше
У США навчили смартфони підбирати макіяж
У США навчили смартфони підбирати макіяж

Революційного помічника для жінок вигадали у Нью-Йорку. Новинка має допомогти прекрасній статі мати вигляд голлівудських зірок, не докладаючи зайвих зусиль. Що ж саме потрібно мати в сумочці, щоб зовнішність стала ідеальною?

Звертатися до консультантів з приводу підбору косметики відтепер немає потреби. Ідеальний макіяж і зовнішність немов у голівудської зірки можна отримати просто натиснувши кілька клавіш на телефоні. У Нью Йорку навчилися робити так званий віртуальний макіяж. Спеціальна програма вирішить замість вас - яку помаду чи туш придбати, щоб  мати бездоганний вигляд. Основний девіз і власне назва додатку :"просто спробуй".

Рут Гел, авторка програми:

- Програма аналізує обличчя, пігментацію шкіри на різних ділянках - носі, підборідді - і добирає потрібний тон основи під макіяж. Крім того, аналізує колір вашого волосся, очей та  особливості зовнішності. Підхід суто індивідуальний. 

Усе, що треба, щоби технологія запрацювала - зробити селфі й відсканувати штрих-код на пакованні обраного товару. У програмі завантажені поки лише кілька десятків брендів, але список поповнюватимуть, зважаючи на шалений попит на новинку. Жінки, які страждають від алергії або просто не можуть визначитися з відтінком того чи іншого косметичного продукту, відтепер витрачатимуть менше часу на покупки. Водночас і продавці зацікавлені таким маркетинговим ходом.

Кейтлін Маллінс, менеджер компанії:

- Продажі збільшуватимуться, а покупці не витрачатимуть зайвих грошей. Часто жінки купують, пробують продукт і розчаровуються товаром.

Скоро програму вдосконалять - навчать підбирати ще специфічний, приміром вечірній чи святковий макіяж. А отже, дистанційний віртуальний консультант з ідеальної зовнішності завжди буде під рукою.