Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 вересня 2015, 21:49 Інше
На Вінничині в кущах знайшли новонароджену дитинку
На Вінничині в кущах знайшли новонароджену дитинку

Мати-зозуля покинула новонароджене маля помирати в кущах. Приголомшлива історія сталася на Вінничині. В селі Рахнах Лісових місцева мешканка натрапила на картонний пакунок із немовлям. Дитинка виявилася абсолютно здоровою і нині під дбайливою опікою лікарів і небайдужих. А ось чи усвідомила свій вчинок породілля та чому намагалася в такий безжальний спосіб позбутися власної кровинки?

Пізно ввечері Наталя поверталася з роботи. Несподівано тишу буквально розітнув дитячий крик. Жінка від несподіванки зупинилася, а потім пішла на крик. Вже за секунду отетеріла, коли побачила на землі картонний пакунок. Всередині лежала маленька дитина.

Наталя Бондар, мешканка села Рахни Лісові:

- Я зайшла сюда, тут стояла маленька коробочка, коли я розгорнула коробочку - там була маленька дитинка - дівчинка, замотана рушничком і в хустинці.

Схопивши маля, жінка щодуху кинулася до сільської амбулаторії. Лікар після обстеження констатував - дівчинці лише кілька днів.

Анатолій Білозір, завідувач амбулаторією с. Рахни Лісові:

- Дитина була в картонній коробці, прорізані дирочки, щоб була вєнтіляція дитини. Дитина доношена, 3 кілограми 150 грамів. Значить, тут же визвали дільничного інспектора й опергрупу.

Правоохоронці одразу ж почали пошуки матері. Шукали по всій області. А вже за два дні на лінію 102 зателефонували селяни одного з сіл, які повідомили про підозрілу схудлість сусідської породіллі. Мовляв, ще кілька днів тому бачили жінку вагітною, нині ж - ані живота, ані дитини. Щойно слідчі дісталися ймовірної неньки - та розповіла усе.

Віталій Старосуд, заступник керівника Шаргородського РВ міліції:

- Вона пояснила, що неблагополучна сім'я у неї, веде такий бродяжницький спосіб життя, мешкає то там, то там. Пояснила, що вона просто не в змозі її виховувати й вирішила. Вже двох старших дітей в неї забрали. А це була четверта дитина її.

Жінка розповіла: задля того, щоб її вчинку не розсекретили, напередодні поїхала в інше село до далекого родича. Маля народжувала сама. Потім донечку сповила, поклала в ящика та віднесла до сусіднього села.

Наталя Бондар, мешканка села Рахни Лісові:

- Я даже не знаю як передати, я дуже переживала, плакала навіть, тому що таке, щоб дитинку маленьку лишити тут - я  даже не знаю, як це так можна було!

Наразі відносно матері правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Й клопотатимуть про її загратування мінімум на два роки. Тим часом маленька знайда залишається під щільною опікою медиків Шаргородської лікарні. Медики самотужки приносять памперси та речі першої необхідності.  

Лідія Ковальчук, акушер-гінеколог Шаргородської лікарні:

- Небайдужі люди в нас є, які завжди відгукуються на чуже горе. От і в такому плані - зібрали речі для дитини, а пітаніє й остальні предмети - це все за рахунок колективу і лікарні.

Медперсонал тепер розшукує дівчинці нову родину. Заразом маляті вже вигадали ім'я. Назвали Наталкою- на честь її рятівниці.