Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 вересня 2015, 20:46 Інше
Дніпропетровський пенсіонер пішов з життя як самурай
Дніпропетровський пенсіонер пішов з життя як самурай

У Дніпропетровську з ножем у животі знайшли потопельника. Спотвореного чоловіка похилого віку виявили лише на п'яту добу після його зникнення. Під час розтину судмедексперти приголомшили правоохоронців: попри наявні ознаки тяжкого злочину, пенсіонера не вбили, а він вкоротив собі віку сам.

Небіжчик у водоймі з ножем у животі. Ця жахлива картина й досі перед очима у 21-річного Віталія. Мешканець житлового масиву "Парус" згадує: разом із приятелем на березі річки тягав карасів. Втім, приємний відпочинок перервав галас іншого рибалки.

Віталій, свідок:

- Нас позвал рыбак, говорит: смотрите - там утопленник. Мы подошли, там действительно утопленник. Когда его достали, там оказались на нём ножевые ранения.

Дмитро, свідок:

- Приехало много милиции и эксперты установили, что труп провёл в воде 3-4 дня.

Паралельно на місці страшної знахідки працювали оперативники та кінологи. Вже за кілька хвилин огляд території дав несподіваний результат. На одному з електричних стовпів правоохоронці помітили фото чоловіка, якого розшукують рідні. Просто неймовірно, та прикмети зниклого наприкінці серпня пенсіонера й закривавленого мерця з водойми збіглися! 62-річного Анатолія впізнали не лише за одягом, а й за татуйованням.

- Татуировка на пальце да у него была "А".

Побачивши спотворене тіло, Олександр Бабченко згадує: родич завжди був усміхненою й привітною людиною та вів активний спосіб життя. То хто ж міг зарізати безневинного пенсіонера?

Олег Літун, керівник відділу Дніпропетровського МУ міліції:

- В начале всё выглядело как убийство. Покойный пробыл 4 дня в воде. Когда мы его достали, в районе живота обнаружили два колото-резаных ранения живота. Единственное насторожило, что вещи и футболка не имели повреждений, была целая. Возникли сомнения, а не самоубийство ли это?

Ще більше сумнівів додалося після історії, яку розповів той таки родич загиблого. Виявляється, влітку 2015-го пенсіонер, що підробляв слюсарем у дитячому садочку, тяжко занедужав й потрапив до лікарні.

- Язву лечил, потому что похудал сильно.

Після лікарні 62-річний чоловік докорінно змінився. Припинив усміхатися і дедалі частіше усамітнювався. Найімовірніше, пенсіонер дізнався про страшний діагноз і про те, що його хвороба невиліковна. В день свого зникнення Анатолій, залишивши вдома золоту каблучку, пішов на роботу. Вже там, переодягнувшись у робу, вийшов на свіже повітря й зник.

Олександр Бабченко, родич загиблого:

- Чистые вещи оставил, велосипед оставил, часы, которые никогда не снимал.

За однією з версій, чоловік пішов до берега. Узявши ножа, пенсіонер зайшов у воду й двома ударами в живіт вкоротив собі віку.

Артур Терещенко, кореспондент:

- Ще до початку розтину тіла судово-медичні експерти ретельно оглянули одяг загиблого. В одній із кишень паталогоанатоми знайшли передсмертного листа. В ньому хворий на саркому чоловік просив вибачення у рідних і повідомляв, що кидає цей світ з власної волі.

- В моей смерти прошу не винить никого. Простите, если сможете.

Попри наявність передсмертного послання, міліція не припиняє розслідування. Нині в розпочатому провадженні за статтею "умисне вбивство" з'явилася додаткова правова кваліфікація - "самогубство". Всі обставини трагічної події обіцяють оприлюднити по завершенню слідства.