Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 серпня 2015, 14:09 Інше
Прикордонники затримали іноземців, котрі купили собі в Україні донечку
Прикордонники затримали іноземців, котрі купили собі в Україні донечку

Подружжя іноземців намагалося вивезти до Німеччини п'ятиденне немовля. Документи на крихітку мали, але прикордонники запідозрили недобре. Тому й затримали сімейну пару для ретельної перевірки. І не помилилися - дівчинку німці купили в уродженки Закарпаття за 10 тисяч гривень. 150 доларів заплатили посередникам.

Цю крихітку звуть Вікторією. Дівчинка із задоволенням смакує молочною сумішшю і навіть не підозрює, які пристрасті розгорілися навколо неї. Жінка, яка тримає на руках немовля  - громадянка Німеччини. Вона намагалася вивезти дівчинку за кордон. Подружжя з двома рідними синами та немовлям затримали прикордонники. Із документами все було гаразд. Але під час спілкування з водієм виникли сумніви. Німець розповів, що крихітка - це його донечка, яку йому народила українка. Та розповідь не збігалася з базою даних.

Іван Галкін, керівник відділу Мостиського прикордонного загону:

- Він повідомив, що дитина народжена в Україні. Ця жінка неодноразово перебувала у нього в Германії і вони планують одружитися. Однак ми перевірили по своїм базам даних і з'ясували, що жінка ця ніколи не виїжджала до Європи, а чоловік вперше в Україні.

Прикордонники викликали міліцію. Лише тоді іноземці зізналися - крихітку вони купили. Її мати не захотіла виховувати другу дитину. А вони дуже давно мріяли про донечку.

Олена Келлер, громадянка Німеччини:

- Интересовалась, почему она отдает ребеночка. Она сказала, что она в данный момент не может тут ее вырастить, у нее уже есть дочь, и ей будет очень тяжело растить двоих детей.

Подружжя Келлерів - родом із Казахстану, та вже багато років мешкають у Німеччині. Через соцмережу знайшли посередницю, яка шукає дітей для всиновлення.

Олександр Келлер, громадянин Німеччини:

- Я по одному агенству нашел, что она как будто настоящая, легальная. И решил себе взять дочку.

Посередниці подружжя заплатило 150 доларів. А породіллі - 10 тисяч гривень. Особу жінки, яка продала власну донечку, правоохоронці вже з'ясували. Це уродженка Закарпаття, яка останнім часом мешкала в Києві. Нині її маленька Вікторія в дитячій лікарні. Вона залишається в Україні. А подружжя Келлерів затримали для з'ясування всіх обставин. Міліція вже відкрила кримінальне провадження за статтею "Торгівля людьми".