Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 серпня 2015, 23:51 Інше
У Сарнах немовля покинули на поталу здичавілим собакам
У Сарнах немовля покинули на поталу здичавілим собакам

Новонародженого хлопчика знайшли в лісі на Рівненщині. Крихітка була брудною та голодною. Жінка, що покинула власне немовля, навіть не загорнула його в простирадло, що лежало поруч. Ще кілька годин, кажуть медики, і дитина б замерзла. Хто врятував хлопчика і де тепер маленький знайда?

Світлана Прокопчук, кореспондентка:

- У лісі неподалік Сарн завжди багато відпочивальників. У День Незалежності подихати тут свіжим повітрям вирішив і В'ячеслав Петрович.

Чоловік ішов лісовою стежкою, планував скупатися в озері неподалік. Раптом серед дерев помітив біле простирадло. Коли підійшов ближче - побачив, що на ньому хтось ворушиться. Побачене - шокувало! Там була крихітна дитина. Біля простирадла - калюжа крові, все свідчило про те, що хлопчика народили саме тут і після пологів минуло кілька годин.

- От тут, саме на цьому місці. Розкрита, в крові. Ворушилась. Я вже доторкнувся - начала кричати.

Неподалік крихітки були пляшки з-під горілки, недопалки. А ще - безпритульні собаки.

В'ячеслав Зубчинський, мешканець м. Сарни:

- Тут їх море бігає. Може, розраховувала, що собаки порвуть чи що. Не знаю. Ну факт того, що Бог дав, що я його найшов - воно живе.

Чоловік одразу кинувся до немовляти, адже розумів - хлопчик дуже змерз, тож загорнув його в те саме простирадло й побіг у місто. Про те, що в кишені лежить мобільний телефон, В'ячеслав з переляку забув. Вже вибігаючи з лісу, побачив випадкову дівчину. Вона і викликав міліцію та швидку допомогу. Медики кажуть - ще кілька годин, і немовля могло померти від переохолодження.

Тетяна Вишневська, завідувачка пологового відділу Сарненської районної лікарні: 

- Вага 2700. 50 см. В стані середньої важкості з переохолодженням. Температура дитини була знижена. Дитинка була поміщена в інкубатор, зігріта, нагодована, проведені необхідні обстеження.

Попередні висновки лікарів - дитина здорова. Персонал і ім'я маленькому пацієнту вже дав - Богданчик. Прізвище - на честь свята, коли його знайшли - Незалежний. Нині до цього красунчика черга з відвідувачів. Одні несуть одяг, інші - ліки.

Тетяна Вишневська, завідувачка пологового відділу Сарненської районної лікарні:  

- Памперси медсестри наші, санітарочки купили в аптеці - це є не проблема. Одяг принесли від своїх діток. В нас є мами співчутливі, які знають про це, і просто подарували цьому Богданчику шапочки, носочки, пеленочки. Дитина їсть, спить, і от ви бачите самі - тихеньке, спокійне дитя.

Матір же, яка покинула в лісі на холодній землі власного синочка, нині намагаються знайти правоохоронці.

Інна Березовська, керівник сектору УМВС України в Рівненській області:

- Працівники міліції встановлюють особу матері, яка покинула свою дитину. Жінці за залишення дитині в небезпеці загрожує позбавлення волі на строк до трьох років.

Тим часом соціальні служби оформляють документи на Богданчика. За десять днів його переведуть з лікарні до Будинку малюка. Його ж рятівник припускає, що оформить опіку над знайденим хлопчиком.

В'ячеслав Зубчинський, мешканець м. Сарни:

- Забрав би с удовольствіем.

- А чому?

- Ну дитина є дитина, було б жить, життя помінялося б.

Дружина, розповідає В'ячеслав Петрович, не заперечує. Спільних дітей вони не мають.