Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 серпня 2015, 22:51 Інше
У Дніпропетровську пенсіонерка наклала на себе руки кількома способами одночасно
У Дніпропетровську пенсіонерка наклала на себе руки кількома способами одночасно

У Дніпропетровську самотня пенсіонерка вкоротила собі віку, вистрибнувши з вікна своєї квартири. За версією сусідів, жінка увімкнула на кухні газ, підпалила одяг та вистрибнула з балкона. Що змусило мешканку так страшно накласти на себе руки і чи дійсно її смерть була самогубством?

Артур Терещенко, кореспондент:

- Ранок 24-го серпня для мешканців багатоповерхівки на проспекті Героїв 40 розпочався з жахливої новини. Поблизу ось цього балкону жителі знайшли спотворене вогнем метве тіло жінки похилого віку.

Наталя, мешканка проспекту Героїв:

- Проснулась от того, что вот что-то бросили. Думаю, Господи...

Пані Наталя згадує: одразу було подумала, що гуркіт за вікном - то хтось викинув будівельне сміття. Лише через годину жінка таки вийшла на балкон і отетеріла: з десяток людей у міліційній формі оглядали спотворене тіло небіжчиці.

Наталя, сусідка загиблої:

- Она была раздета, она была вся обожжённая, и слышу - следователь, видно, говорит: у неё на шее ремень был.

Загиблу впізнали одразу. 72-річна Лідія мешкала в цьому ж будинку на п'ятому поверсі. Сусіди кажуть: жінка була самотньою, мала психічні розлади, доглядала кицьку і уникала спілкування з людьми.

Ольга, сусідка загиблої:

- Ну не положительная!

Наталя, сусідка загиблої:

- Она очень была злобная и всё время она с этой кошкой ходила, и с этой кошкой она разговаривала, ни с кем она не общалась.

Світлана, що мешкає поверхом вище, розповідає, як разом із сусідами вони зайшли до квартири загиблої, з якої дуже тхнуло димом.

Світлана, сусідка загиблої:

- Мы спустились вниз. Пятый этаж - дверь была настеж открыта. Мы спустились, я зашла в квартиру. Спросила, никто не отозвался, и увидели, что горит. На кухне тлела одежда и был открыт газ. Полностью все конфорки были открыты.

Перекривши газ, Світлана повернулася до власної квартири і викликала надзвичайників. Нині жінка розуміє: якби вчасно не зайшла до охопленої вогнем квартири, стався б вибух.

Світлана, сусідка загиблої:

- Я первый свидетель, который видел, что там творилось. Конечно, шок для меня. Если бы это была зима и было всё закрыто, то мы бы, наверно, взлетели бы уже все давно.

Чому самотня песніонерка вирішила вкоротити собі віку, сусіди не розуміють. Дехто не на камеру каже: жінку вбили, а суїцид зімітували. Втім, це лише припущення. Переважна більшість людей, хто бачив не лише спотворене вогнем тіло, а й паска на шиї загиблої, впевнені: в смерті жінки, крім неї, ніхто не винен.

Світлана, сусідка загиблої:

- Ну скорее всего, что суицид. Скорее всего. Не похоже на то, чтобы кто-то помог ей.

У міліції ж трагічної смерті пенсіонерки поки що не коментують. Свою версію події, а також за якою статтею розслідуватимуть провадження, правоохоронці обіцяють оприлюднити лише після результатів розтину тіла.