Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 серпня 2015, 21:33 Інше
Канадцям виписали штраф за любов до алігаторів
Канадцям виписали штраф за любов до алігаторів

Півтори сотні алігаторів - замість кота чи пса. Подружжя в Торонто завело вдома цілу колекцію рептилій і впродовж 10 років мешкало пліч-о-пліч з хижаками. Як канадці уживалися з десятками крокодилів, і чому в них відібрали їхніх улюбленців?

Родина з канадського Торонто 10 років жила пліч-о-пліч з крокодилами. Сім'я завела й виростила вдома аж півтори сотні алігаторів і кайманів. Велетні - від одного до трьох метрів завдовжки. Свого часу люди хотіли розводили і продавати крокодилів, але кажуть: просто закохалися в тварин і вирішили залишити їх собі. Хижаки дорослішали, і коли місця в оселі забракло, так само, як і коштів, щоб прогодувати рептилій, господарі звернулися до ветеринарів і місцевого зоопарку - з проханням забрати плазунів.

Брай Лойст, працівник зоопарку:

- Звісно, коли такі тварини виростають, з ними більше клопоту, ніж з дитинчатами.

Родина утримувала десятки хижаків у скляних вольєрах. Щоб перевезти їх з будинку до зоопарку, волонтери витратили 8 годин. Усі крокодили доглянуті й здорові, але за законом розводити небезпечних і, м'яко кажучи, габаритних тварин заборонено. Прізвище канадців поліція поки не розголошує. Невідомо й те, чи каратимуть родину за таку діяльність.

Брай Лойст, працівник зоопарку:

- Хтось піклується про панд, а ці люди подбали про крокодилів. Не знаю, чи варто їх карати.

Максимально - канадців можуть оштрафувати на суму від 240 до 5000 тисяч доларів.