Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 серпня 2015, 21:25 Інше
Багатодітна мати з Івано-Франківська викинула немовля
Багатодітна мати з Івано-Франківська викинула немовля

В Івано-Франківську мати чотирьох дітей викинула новонароджене немовля. Тіло дитини знайшли в підвалі однієї з багатоповерхівок. Що цікаво, породілля сама вказала міліції на місце, де залишила маля. Що змусило жінку покинути власне дитя?

Кров у під'їзді побачили сусіди. Стривожені люди губилися у здогадах, звідки вона взялася, аж тут угледіли Наталю, що повільно йшла вулицею. Любов та інші мешканці багатоповерхівки припинили розмову, адже всі побачили, що у жінки, яка ще кілька годин тому була при надії, нема й найменшого натяку на вагітність.

Любов Комарова, сусідка затриманої:

- Вночі, біля першої години, дитина шукала її по парку, старший хлопчик шукав, її не було, потім з вікна я побачила, що вона йде додому, і ми побачили, що живота нема, почали обсуждати, що треба викликати міліцію, що треба щось робити, вона була в нетверезому стані.

Сусіди одразу зателефонували до міліції. Оперативники прийшли до Наталі, та вона заперечувала все, навіть те, що взагалі була вагітна.

Ростислав Прокопчук, керівник Івано-Франківського МВ міліції:

- По місцю проживання жінки були виявлені сліди, схожі на кров, сліди крові були також в під'їзді цього будинку, вона заперечила той факт, що народжувала і що була вагітна.

Утім, пізніше жінка таки розповіла, куди викинула малюка. Зізналася лише після обстеження лікарями, які констатували нещодавню вагітність. Наталя врешті визнала, що пологи відбулися удома, але розповіла, що дівчинка народилася передчасно і була мертвою. Вже за кілька хвилин після зізнання неживе дитинча знайшли в підвалі сусіднього будинку в картонній коробці, в якій крихітку викинула мати.

Наталя, породілля:

- Де ви народили дитину?

- Дома в ванні.

- Чому ви її викинули?

- Бо вона була мертвою.

Їй 32 роки, вона мати чотирьох дітей. Два роки тому проти Наталі вже порушували кримінальну справу за страшне недбальство, через яке в неї померло немовля. Жінку навіть притягали до кримінальної відповідальності. Та фактів недбальства чи зловживання алкоголем соціальні служби не виявили, тож тоді Наталі оголосили дуже м'який вирок - громадські роботи. І ось тепер - нова трагедія. І хто знає, чи можна було її уникнути, якби кілька років тому жінку таки покарали більш тяжко.

Леся Дикун, директор Івано-Франківського центру соціальних служб:

- Ця жінка піддається впливу, якщо з нею систематично працювати, що й було під час соціального супроводу, вона починає прибирати в квартирі, вона починає готувати їсти, вона догяладає дітей, наскільки можна було, з цією жінкою працювали.

Батько родини - на заробітках. Наталя виховує чотирьох дітей віком від 1 до 14 років сама. Тепер за фактом смерті другого немовляти за останні два роки проти неї розпочали кримінальне провадження. Експерти з'ясовують, чи померла крихітка до пологів чи вже після. Поки ж матері, що втратила вже друге маля, інкримінують навмисне вбивство.