Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 серпня 2015, 23:39 Інше
Неадекватний сусід ледь не підірвав будинок у столиці
Неадекватний сусід ледь не підірвав будинок у столиці

У Києві через загрозу вибуху евакуювали півбудинку. Днями Свідок вже розповідав про чоловіка, який заправляв своє авто просто з кухні. Витягував із вікна шланг та заливав газ у машину. Тоді правоохоронці не затримали порушника, а вже за кілька днів газовий терорист пригрозив висадити в повітря весь будинок разом із мешканцями.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- На проспекті Перова біля дев'ятого будинку нині спекотно не лише через сонце. А через те, що тут відбувається. Адже півбудинку евакуювали, все через сусіда, який облаштував у своїй квартирі майстерню та зберігав там балони.

Біля будинку газова служба, медики. Правоохоронці та чи не всі мешканці триповерхівки. Людей евакуювали з осель, бо їхній сусіда з 16 квартири вже погрожував висадити будинок у повітря.

Світлана, мешканка м. Києва:

- Он угрожал дом взорвать, детей тут уже нету.

Кільком людям потрібна медична допомога - нерви не витримують напруження. Мешканці мліють одне за одним.

- А кому плохо? Кому-то плохо? Сейчас больную осмотрим, потом все вопросы.

Все почалося з того, що місяць тому в стареньку триповерхівку в'їхав новий сусід. Квартировинаймач одразу ж показав мешканцям, хто тут головний. Перше, що зробив  - обладнав справжню міні-автозаправку на кухні. Ось відео, яке зафільмували обурені люди. Чоловік припаркував своє авто просто біля вікна, для цього зрубав бузок, який там ріс. А потім почав заправляти машину газом, спустивши шланг просто з кухні! Сусіди від страху втратили голову, та самого вигадливого заправника це не бентежило, він ще й кидався на людей, які знімали все це мобільним.

- Газом з вікна, і це вже не вперше, дуже турбує це мешканців, бояться, може бути вибух, автомобіль звичайний.

- Так, а ну не трогай, я ща вийду.

- На мене вже кидається хазяїн машини.

Після такого нахабства люди почали бити в набат. Кажуть: неадекватного сусіда треба зупинити. Утім, допомогти мешканцям не могли, правоохоронці затримували чоловіка кілька разів, але за кілька годин відпускали. Те ж саме з газовою службою, вони приїздили, оглядали приміщення, від'єднували оселю чоловіка від газу. А він під'єднувався наново.

Ігор Сліпенький, співробітник Київгазу:

- А як, ви не помічали ці балони?

- Хазяїн нас не пускав, він завів в кухню і каже - нічого руками не трогати. Коли я заходив на кухню, балонів там не було.

Дійшло до того, що нахаба надівав на себе зварювальну маску та вдягав якогось плаща, і ось у такому костюмі Дартвейдера бігав двором і лякав людей. 

З журналістами чоловік, який називався Артемом, хоча насправді його звуть Федір, спілкувався так само дивно, як із сусідами.

- Я жертва.
- Жертва чего?
- Жертва соседей.
- Чекайте, ви зараз говорите, що ви не ставили тут машину?
- Я нічого не говорю, мене тут немає, з ким ви розмовляєте?
- З вами.
- З ким, з вікном?

Напередодні вночі людям взагалі урвався терпець - сусід відкрив газ і погрожував висадити все на повітря. Неадеквату навіть викликали швидку.

Людмила Степанівна, сусідка:

- Он клоунаду устраивал, он знает, что он делает, он над всеми смеялся, над полицией, над всеми. Его ночью и забрали в психушку или куда.

А ось цього чоловіка звуть Артем, він вперше сьогодні потрапив до своєї квартири, яку й здав газовому терористові. Господар помешкання стверджує: й гадки не мав, що робить квартирант.

Артем, власник квартири:

- Ви його коли заселяли, знали, хто це такий?

- Ну это через агенство происходило, по договору. Я просто с ним встречался, он передавал деньги, я не влезал в его личные дела, но когда узнал, что тут все аж так, понятное дело, разрыв договора. Кто мог знать, я с человеком общался, все нормально было, да, своеобразное чувство юмора, но это такое...

У помешканні "кулібіна" знайшли чимало станків, якісь схеми та найголовніше - два газових балони! Вони могли вибухнути будь-якої миті.

- Ребята, вы посмотрите, нас всех делают дурачками, какие баллоны - мы жили в квартире с такими, в жилом помещении.

- Я задавала вопрос газовикам, они гворили - это невозможно, нереально закачивать газ в машину - вот вам.

Що саме в балонах - невідомо. Газовики кажуть - метан. Такої кількості блакитного палива вистачило б, аби будинок розлетівся на цеглини. 

- Як ви вважаєте, це небезпечний газ був?

- Звичайно.

- Міг рвонути будинок?

- Експертиза покаже.

- Вот он сюда подключался и газ отсюда воровал.

Тепер вміст балонів віддадуть на експертизу. А газовики вирішили чи не назвжди від'єднати квартиру від блакитного палива. Кажуть, якщо раптом неадекват повернеться, щоб нічого не утнув.