Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 липня 2015, 13:36 Інше
У Сумах хлопчик намагався вийти погуляти через балкон
У Сумах хлопчик намагався вийти погуляти через балкон

У Сумах рятувальники знімали з балкону третього поверху 9-річного хлопчика. Він уже хотів стрибати, коли це помітила випадкова перехожа. Виявилося, що бідолашна дитина в такий небезпечний спосіб просто намагався вийти гуляти. Чому ж батьки тримали свого сина під замком? І які ще страшні таємниці розповіли журналістам сусіди?

9-річний Максим впевнено та безстрашно виглядав з балкону на 3-му поверсі донизу - намагався оцінити висоту. Розумів, що високо, тому покидав униз подушки та ковдри. Вже переліз через балкон і ось-ось стрибнув би. Та останньої миті задрижав. В цей час його запримітила жінка, що вигулювала поряд собаку. Швидко викликала рятувальників, а сама вмовляла хлопця триматися. Надзвичайники встигли вчасно.

- Ну шо, козачок, держись, держись. Опускай чуть ножку сюда. Ставь руку сюда, не бойся, не бойся, молодец!

Вже на пожежній драбині хлопчик справді побачив, яка висота - стало невимовно страшно. Лише впевнені підказки дорослих та віра, що його тримають, допомогли злізти  наляканому та тремтячому хлопчикові. Максимка посадили до автівки міліції, бо ж з батьків вдома нікого не було. Поїхати разом з малим зголосилася лише сусідка, проте вона надто не любить з'являтися перед камерою. 

- Я подхожу близко, так шо вы забираете его, а он бедненький, он и так голодный, он такой перетруханый, как щеночек сидит. Думаю, ну что щас ребенка будет, думаю, хоть морально его поддержу. Прихожу, дети все бегут, шо с Максимкой, вы знаете, сердце кровью обливается. Детям оно вот нужнее, чем взрослым.

На подвір'ї будинку нашу знімальну групу також одразу оточили дітлахи з усіх під'їздів. Вони переймаються долею приятеля. І навперебій розповідають жахливі речі про те, як поводилися батьки з сином.

- Родители его, получается, не кормят, девочки выносили еду.

- И еще он хотел спрыгнуть с балкона, потому что родители его закрыли, а сами ушли гулять куда-то.

- Они целыми днями его оставляют дома и запрещают ему гулять.

- Он убегал очень сильно, он на нее кричал, типа: не надо, пожалуйста, не бей.

Максим не раз скаржився друзям, що боїться бути вдома, що часто дістає від рідної неньки на горіхи. А навіть обід мав собі заробляти в матері, від того нерідко залишався голодним або побитим.  

Вероніка, свідок:

- Он от это, когда у сестры взял немного еды, она его шлангом побила, он вышел на улицу, я его попросила: подойди сюда, у него отак на руках куча синяков, на всех руках, на спине.

У 116 квартирі на третьому поверсі відчинені двері, саме тут мешкає мати Максимка - 30-річна Ганна разом з чоловіком та 6-місячною донькою. Утім, розмовляти з нами жінка не налаштована.

- Я вам щас побью камеру і вам не знаю шо вам щас сделаю, серьезно.

Сусіди відносинами в цій родині здебільшого не цікавилися: хлопчик же дорослим на власні проблеми не скаржився.  Але ті, хто знав Ганну з дитинства, очікував чогось недоброго. Жінці також випала тяжка доля, розповідає Людмила Григорівна - мешканка цього будинку ще з дня його заселення.  Бо її мати й батько добряче випивали і тоді сусіди рятували її саму від голодного та порожнього дитинства. Потім батьки дівчинки померли, вона сама тяжко хворіла. Але вражаються, чому Ганна таке ж нещасливе життя влаштувала рідному сину.

Людмила Григорівна, сусідка: 

- Просто жах, і жалко цю Аню, жалко її як дитину, но це йде по наследству, а то шо тепер з цим хлопчиком було - просто жалко, шо вони вдвох виходять з коляской, він наче в магазин ходе. Ну як вона пішла на другу дитину, бо ж серце там, в неї одне легкое вирізане. Вони ж всю дорогу курять отута.  А хлопець всю дорогу дома сидить. Ну шо це за життя.

Найбільше всім кидалося у вічі, як Ганна разом з чоловіком влаштовувала демонстрацію щасливої родини - з дитячим візочком чинно прогулювалися подвір'ям. Та тільки не було місця в цій сім'ї старшому синові.

Людмила Григорівна, сусідка: 

- Він їм заважає. Однокомнатна квартира, він їм заважає просто. І це ж не його дитина. 

Раніше сім'я не потрапляла в поле зору правоохоронців. А тому, поспілкувавшись із жінкою, обмежилися протоколом, що передбачає штраф.

Володимир Крупецьких, т.в.о. керівника сектору УМВС в Сумської області:

- Мати пояснила, що працює продавцем у магазині і не може брать на роботу дитину, а коли все це трапилося, то батько з меншою дитиною гуляв на вулиці. За неналежне виконання батьківських обов'язків було складено адміністративний протокол. І її було попереджено, що в подальшому будуть вжиті більш суворі заходи.

Втім, правоохоронців здивував наш переказ Миксимкиної розповіді. Тож вони обіцяють, що звернуть пильну увагу на його родину.