Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 липня 2015, 23:27 Інше
У Коломиї переселенець з Донбасу жбурнув у воду власного сина
У Коломиї переселенець з Донбасу жбурнув у воду власного сина

Чоловік затриманий, а дружина - шокована. У Коломиї в родині переселенців сталася незрозуміла для здорового ґлузду подія. Під час звичайної прогулянки понад міським озером батько вихопив у матері свого восьмимісячного малюка і жбурнув його у воду. На щастя, дитину врятував офіціант приозерної кав'ярні, який за долю секунди змитикував і кинувся у водойму. Немовля вже виписали з лікарні, воно в безпеці з мамою. А от батька допитують слідчі. Що змусило чоловіка так жорстоко вчинити з рідною кровинкою?

Сергій і Оксана спокійно прогулювалися понад водою. Він, вона і двоє дітей. Найменше - в батька на руках. Та ідилічна картина за секунди перетворилася на жах. Коли жінка присіла на лавку відпочити, Сергій із сином на руках пішов до озера. Люди чули, як він вигукнув щось незрозуміле, а тоді пожбурив немовля.

Василь Мицкан, рятівник:

- Він взяв дитину на руки, забрав в жінки, сказав: люди слухайтеся, вода тепер лікує. 

Що сталося щось страхітливе, жінка зрозуміла вже тоді, як на поверхні озера побачила пелюшку. Оксана несамовито закричала й кинулася до води.

- Кричала: викликайте міліцію, швидку. Кричала: Сірьожа, где мой ребенок…

Непорушне немовля з водойми витягнув офіціант приозерного кафе. 25-річний хлопець почув сплеск води і відчайдушний крик матері. Він одразу ж зметикував, що й до чого, побіг і стрибнув у озеро.

Василь Мицкан, рятівник:

- Я побачив самий сплеск води, почув крик жінки: Серьожа, где мой ребенок, я від палатки підбіг сюда, побачив, шо дитина плаває, пригнув в озеро. Батьківський інстинкт. В мене в самого дочка є…

Диво, та хлопчика вдалося врятувати. Рятівник каже, що дитинча навіть не встигло піти на дно, а лежало собі на поверхні води. Малюка доправили до лікарні, але надовго він там не затримався. Жертву неадекватного батька разом з матір'ю виписали наступної доби. Тепер Оксана, в якої стався нервовий зрив, нікого не хоче бачити й нічого не розповідає. А ось з її неврівноваженим чоловіком розмовляють слідчі.

Остап Білейчук, керівник Коломийського МВ міліції:

- Уродженець міста Коломиї, проживав у Красноармійську Донецької області, рік назад приїхав сюди, знімали з дружиною квартиру, проживали з двома дітьми. Раніше не судимий.

В тому, що чоловік неадекватний, слідчі не сумніваються. Адже Сергій розповів, що кинути дитину в озеро йому наказав Господь. Заради зцілення малюка від усіх хвороб. З журналістами чоловік спілкуватися не хотів. Сказав тільки, що дружина приходила до нього й сказала, що хоче й надалі жити з ним.

Затриманий:

- Вона спитала, чи я хочу розлучитись з нею, я сказав - ні. Є людина, яка була присутня свідком, хай вона вам розкаже, а я хочу мовчати. Я радий, шо бачив свого сина.

Затриманому батьку, що своїми нетрадиційними методами ледь не залікував немовля до смерті, тепер загрожує до 10 років ув'язнення. Але спершу Сергій має пройти психіатричну експертизу, яка має дати остаточну відповідь - чи він при своєму розумі.