Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 липня 2015, 22:15 Інше
Під Києвом визволили жінку з дитиною, викрадених заради грошей
Під Києвом визволили жінку з дитиною, викрадених заради грошей

На Житомирщині через борг у півтори тисячі доларів приятель викрав дружину та однорічну доньку свого друга. Заручників перевіз до села Демидова, що на Київщині, і протримав їх трохи більше доби. А потім наляканих полонених визволили правоохоронці.

Правоохоронці знайшли Наталю серед розкиданих речей і купи недопалків, у кімнаті з обідраними стінами й немитою підлогою. Тут, в умовах цілковитої антисанітарії, молода мати з крихітною дитиною на руках пробула найстрашнішу добу у своєму житті. Адже жінку разом з однорічною донечкою викрав  47-річний Володимир, знайомий її чоловіка.

Наталя, постраждала:

- Ви знаєте цю адресу?

- Ні, я перший раз тут - який населений пункт, область, район.

- Це київська область, Вишгородський район, село Демидів. І що ви тут робите?

- Перебуваю, поки мій чоловік не забере мене.

Шокована жінка розповідає : її чоловік Андрій нібито винен гроші викрадачеві. Аби боржник стовідсотково повернув банкноти, приятель вирішив захопити заручниками його дружину й дитину.

Наталя, постраждала:

- Вова приїхав до мене додому й каже: збирайся, поїхали. Я кажу: я нікуди не поїду, потому шо у мене троє дітей. - Збирайся, поїхали! - Куди? - В Київ. Він каже: якщо ти не поїдеш, то ми його приб'єм. Якщо Андрій не отдасть грошей, то я можу просидіти місяць, три місяці, я кажу: для чого мені тут сидіти три місяці?

Та правоохоронці, яких підняв на ноги чоловік Наталі, знайшли її вже за добу, за сотні кілометрів від рідного дому. Як сталося, що в селі Демидові, де живе понад три тисячі людей, ніхто не помітив заручниці з дитиною - незрозуміло. Неймовірно - та на жінку просто ніхто не звернув уваги.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Цією сільською виличкою 25-річну Наталю разом з дитиною провезли тишком - нишком. Так, що ніхто з сусідів навіть не помітив. А от журналістам тут вочевидь не раді.

Спочатку воріт до садиби ніхто не відчиняє. Аж раптом на порозі з'являється хлопець. Він називається Дмитром і пояснює: у викраденні людей обвинувачують його батька Володимира. Принаймні саме так парубок називає новоспеченого співмешканця своєї матері Алли. Дмитро запевняє - його батько нікого не викрадав.

Дмитро, мешканець с. Демидова:

- Її чоловік приревнував до друга її написав заяву, вона позвонила, попросила, щоб її забрал, сказала: задовбали мене діти і чоловік-алкаш. Да її ніхто не держав тут, вона в магазін ходила, при ній телефон був.

До журналістів виходить і мати Дмитра. Спочатку жінка люб'язно запрошує знімальну групу "Свідка" до хати. 

- Пускай їх в хату.

- Тікай, я тобі сказав.

Аж раптом кидається на камеру.

- Так викрадав чи ні? Не нада викрадать!

Сусіди неспокійної родини розповідають: 47-річний Володимир - насправді тюряжник зі стажем. Скільки разів відбував покарання в місцях позбавлення волі, й не згадати. Останнього разу звільнився лише два місяці тому. Молоду жінку з немовлям на руках бачили на подвір'ї Володимира. Утім, подумали, що це чергова коханка ловеласа-рецидивіста.

Галина Петрівна, мешканка с. Демидова:

- Була ту девочка із дитинкою, ну це очередная его любов, нова любов, бо він сидів у зоні, так свадьба була з якоюсь даже на зоні.

Марія Іванівна, мешканка с. Демидова:

- Та то, може, очередна любовниця.

- А у нього багато?

- Йо, та то одна, то друга, то третя, то пята.

Чи міг викрасти людину Володимир - не знає і його на шість років старша сестра Валентина. Каже, їздила провідувати брата за гратами, а він вийшов на волю, вигнав її з хати, натомість оселив там чергову коханку. Тож тепер з братом Валентина не спілкується.  

- Я з ним не общаюсь, не общаемся з ним, а міг таке зробити - не знаю, він вигнав мене з хати, ми не общаємся.

Нині визволена Наталя з крихітною донечкою поїхала до рідного села Бичева Житомирської області. Адже там на неї зачекалися двоє діток і чоловік. А ось її викрадачеві Володимирові вочевидь знову доведеться повернутися до в'язниці.