Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 липня 2015, 21:51 Інше
В Одесі жбурнули гранату заради сімейних цінностей
В Одесі жбурнули гранату заради сімейних цінностей

І знову вибух в Одесі. Цього разу гранату РГД-5 кинули під двері гей-клубу. Відвідувачів врятували важкі двері. Ніхто не загинув. Поранення дістав тільки охоронець закладу, що був біля входу. Напад стався під ранок. Підозрюваних шукають, але поки що не знайшли. Втім, міліція має зачіпку у цій справі: під дверима клубу нападники залишили автограф.

Все сталося в самому центрі Одеси, на вулиці Рішельєвській. Вже під ранок мешканці середмістя повскакували зі своїх ліжок від потужного вибуху. Рвануло поблизу нічного гей-клубу.

Марія Тарасова, кореспондент:

- Рвонуло близько четвертої ранку. Гранату кинули під напіввідчинені двері клубу. Наразі налякані свідки говорити побоюються. Проте поза камерою кажуть: нападників було двоє.

Відвідувачі бачили двох молодиків, які спочатку сховалися за бетонними конструкціями входу в підвал, а потім вскочили в чорний ВАЗ, який на шаленій швидкості помчав дорогою. Наздогнати втікачів не вдалося, вони загубилися в переплетінні одеських вулиць.

Пилип Завідєєв, свідок:

- Буквально через секунд 10 выворачивает отсюда, с Ришельевской, машина черная тонированная. На газах таких, километров 100. Она промчалась мимо меня, потому что я стоял у дороги. Она остановилась на Екатерининской, чтобы повернуть - номеров не было.

У клубі досить суворий фейс-контроль, на вході завжди стоїть охоронець. Саме він постраждав від вибуху. Від смерті двадцятиоднорічного хлопця врятували важкі двері.

Олег Олейник, завідувач приймального відділення Одеської обласної клінічної лікарні:

- Ссадины нижних конечностей, ушибленная рана левого бедра и правой голени. Произведена первичная хирургическая обработка амбулаторно, отпущен домой.

Уламки вибухового пристрою наразі вивчають правоохоронці. Вже відомо - у клуб жбурнули справжню бойову гранату, і лише диво, що її вибух не призвів до жертв. 

Алла Марченко, прес-секретар ГУ МВС України в Одеській області:

- Как отметили специалисты-взрывотехники, это - осколки боевой гранаты РГД-5. Те фрагменты, которые найдены на месте происшествия, в данный момент находяться на экспертизе.

Валентина, постійна відвідувачка клубу, страшенно вражена. Каже, минулої ночі мала намір зустрітися тут із друзями. Завадила робота. Тепер впевнена: Господь відвів. Жінка не вірить у те, що клуб міг висадити в повітря хтось зі своїх.

Валентина, відвідувачка клубу:

- Я прихожу вечером просто отдохнуть сюда после работы, потому что он - ночной. И потому что собираемся мы, такие. Из наших этого никто не мог сделать, потому что это - единственный в Одессе такой клуб, где мы собираемся. Созваниваемся, приходим с друзьями, спокойно сидим. Все.

Окремо вивчають дивний напис: "Сімейні цінності по-перше". Він з'явився на асфальті біля клубу цієї ночі. Саме через це Валентина припускає, що напасти могли гомофоби.

Валентина, відвідувачка клубу:

- Может быть, из-за того, что не любят однополые союзы? Но я в этом не вижу ничего плохого. Все мы люди. И если я люблю клубнику, а ты не любишь, я ж не виновата, что ты ее не любишь?

З'ясувати осіб нападників гарячим слідом не вдалося, триває розшук. За спробу навмисного вбивства підривникам загрожує до 15 років ув'язнення.