Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 липня 2015, 22:03 Інше
Викрадена на Прикарпатті дівчинка майже місяць провела у полоні
Викрадена на Прикарпатті дівчинка майже місяць провела у полоні

Просто нереальне жахіття сталося з простою 16-річною дівчиною з Прикарпаття. Юля Тацюк майже місяць провела в полоні, прикована ланцюгом. Школярку викрали пізно вночі, коли вона з подружкою поверталася з дискотеки. Двоє чоловіків закинули Юлю в машину та поїхали невідомо куди. Дівчину шукали по всій країні, але повернулася вона додому сама.

Десятикласниця Юлія Тацюк нині ні на крок не відходить від рідних. Дівчинка й досі не вірить, що вижила в пеклі.

- Я навіть не могла подумати, що таке може статись…

Той страшний день вона не забуде ніколи. 14-го червня ввечері дівчинка разом із подружкою поверталася з дискотеки. Раптом на порожній сільській дорозі з'являються Жигулі. Різко зупиняються. Двоє чоловіків схопили Юлю і одразу запхали до авта, її товаришка почала голосно кричати - це і врятувало її. На несамовиті крики дитини прибігли перелякані місцеві мешканці. Вони кинулися наздоганяти машину, та даремно. З того дня життя Тетяни Тацюк перетворилося на суцільний жах. Щодня вона чекала на донечку. Утім, про її 16-річну Юлю не було жодних звісток. Для односельців це викрадення стало справжнім шоком. Люди не могли навіть уявити такого жахіття в їхньому тихому селі. Дівчинку шукали по всій країні. І ось 9-го липня вона сама прийшла додому! Від пережитого Юля й досі не оговталася, але вже може розповідати про своє викрадення.

Юлія Тацюк, постраждала:

- Машина ззаді під'їхала до нас. Вийшов якийсь чоловік. Зловив мене за руку. Сказав, що це міліція. Затягнув мене в машину. Я опиралася. Він мене вдарив у плече і кинув у машину.

Чоловіків було двоє. Нічого не пояснюючи, вони відвезли жертву в гараж. Там посадили дитину на залізного ланцюга. У полоні Юлія пробула понад 20 днів. Вона каже, її не били. Мало того, один із викрадачів, 31-річний чоловік, навіть співчував їй.

Юлія Тацюк, постраждала:

- Він так приходив до мене. Їсти приносив. Знімав колодку з мене, так щоб другий не знав. Якби не він, то цей не знаю, що б зі мною зробив.

Він і допоміг школярці втекти.

Юлія Тацюк, постраждала:

- Він мені колодку відкрив. Дав мені переодягнутися. І дав взуття. Ми тихонько вилізли з тої ями. Я пішла догори.

Викрадач начебто провів дівчинку аж додому. А коли побачив, що Юля в безпеці, втік. Рідні й досі не можуть повірити, що їхня донечка повернулася додому живою.

Тетяна Тацюк, мама постраждалої дівчини:

- Я дуже хочу подякувати Богові, всім, хто за нас молився. Щоб я витримала, щоб я знайшла свою дочку.

Викрадачів правоохоронці затримали за кілька днів після повернення дівчинки додому. Двоє чоловіків тримали бранку просто під носом у рідних. Про те, що в будинку є заручниця, люди навіть не підозрювали.

Галина Гнатів, т.в.о заступника керівника УМВС України в Івано-Франківській області:

- Підозрюваний у вчиненні кримінального правоопорушення проживав спільно зі своєю сестрою і мамою. Однак мама з сестрою проживали в іншій частині будинку. Сама наша потерпіла - вона на допомогу не кликала, не кричала. І родичі підозрюваного про її присутність не здогадувались.

Затриманим загрожує до 5 років позбавлення волі. Навіщо вони викрали дівчинку - не кажуть.