Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 липня 2015, 23:19 Інше
Пенсіонер з Хмельницького налякав міліцію гранатою
Пенсіонер з Хмельницького налякав міліцію гранатою

У Хмельницькому пенсіонер приніс до обласного управління внутрішніх справ стару гранату і просто залишив її біля входу. Міліціонерам довелося просити допомоги у саперів. Найцікавіше, звідки взявся боєприпас? Все як у відомому дитячому віршику: дідусь у полі гранату знайшов. Але цьому стренькому було не все одно. Про пенсіонера, який поставив на вуха всю міліцію Хмельницької області.

На гранату пенсіонер Анатолій Гродський ледь не наступив під час прогулянки берегом річки.

Анатолій Гродський, пенсіонер:

- Вийшов з машини, пішов десь трошки по траві. Метрів десь 15-20 - побачив біля тропінки там недалеко лежала ця граната. Я подивився, обдивився її ще. Легенько повернув, бачу, но вона ржава лежала.

Пан Анатолій розповідає - він колишній військовий, то ж небезпеку зрозумів одразу. Відчайдушний чоловік захотів якнайшвидше убезпечити відпочивальників. Він схопив іржавий бойовий припас, загорнув його в ганчір'я та подався до обласного управління МВС. Проте на прохідній несподівано наштовхнувся на опір чергового. Службовець  відвідувача всередину не пропустив. Тоді розчарований чоловік просто кинув знахідку біля установи й подався геть.

Зрозумівши, що то не жарт, черговий вжахнувся. Негайно викликав слідчо-оперативну групу та вибухотехніків. На допомогу кинувся й колега, котрий нещодавно повернувся зі Сходу.

Дмитро Бірюков, співробітник УМВС у Хмельницькій області:

- Маючи досвід з поводженням з вибухівки, так як я недавно повернувся із зони АТО - взяв контейнер і накрив вибухівку. Після чого ми забезпечили охорону місця події і визвали вибухотехніків.

Граната пенсіонера врешті збурила все обласне управління. За лічені хвилини довкола перекрили рух транспорту, на двір ніхто не виходив. Вибухотехніки, що прибули на місце, з'ясували, що пенсіонерів подарунок - то бойова граната Ф1.

Андрій Бевз, експерт - вибухотехнік:

- Вона була у зібраному стані, нами її було розряджено, в подальшому буде проводитися дослідження.

Просто диво, що іржава небезпечна знахідка не рвонула в руках пенсіонера. Якби так - навряд чи колишній військовий лишився б живим, зазначають правоохоронці. Так само постраждали б інші в радіусі двохсот метрів. Нині припас передали на експертизу. А  відчайдушного пенсіонера, який перелякав чи не все управління міліції, карати й не подумали. Лише прочитали лекцію про правила поводження з вибухівкою.