Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 липня 2015, 21:33 Інше
У США дельфін застрибнув у човен і травмував жінку
У США дельфін застрибнув у човен і травмував жінку

У Каліфорнії морські біологи ламають голови над причинами загадкової поведінки дельфінів. Один з них, вистрибнувши з води, напав на жінку, яка відпочивала на яхті. Травми, нанесені твариною, настільки серйозні, що жінці кілька тижнів доведеться провести в інвалідному візку.

Вони вирушили на морську прогулянку разом з дітьми, щоб відсвяткувати 18-ту річницю весілля. Коли Дірк і Кріссі Фрікмани помітили у воді зграю дельфінів - зраділи.

Дірк Фрікман, чоловік постраждалої:

- Їх було 10, дельфіни вигинали спини, вистрибували з води. Як у казці.

Втім, вже за кілька хвилин сталося жахіття.

Кріссі Фрікман, постраждала:

- Він був дуже високо, наді мною, а за мить - впав, я досі не вірю.

Двометровий дельфін стрибнув просто в човен, збив з ніг Кріссі та її 16-річну доньку Кортні. Мати відчула страшний біль - тварина зламала їй обидві щиколотки, але жінка дуже злякалася не за себе. За дітей і самого дельфіна.

Дірк Фрікман, чоловік постраждалої:

- Ніс і хвіст були закривавлені. І човен теж. Діти кричали: тату, не дай йому померти.

Ссавця почали поливати водою, човна терміново розвернули. Берегова охорона вже чекала на них біля причалу. Вже на суходолі дельфіна оглянули. Він житиме. А дуже кровили звичайні подряпини. Тож тваринку випустили назад у море.

Тим часом травмована Кріссі 5 годин була в реанімації. Кілька тижнів вона пробуде в інвалідному візку. Лише потім зможе стати на ноги. Її чоловік взяв відпустку, аби доглядати за коханою.