Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 червня 2015, 20:40 Інше
У Львові вибухнула замінована міліційна автівка
У Львові вибухнула замінована міліційна автівка

У Львові під стінами одного з райвідділів пролунав вибух. Зловмисники причепили вибухівку до дна автомобіля. Коли правоохоронець вранці завів машину - пристрій спрацював.

Ранок мешканців львівської вулиці Чупринки розпочався не з кави. Приблизно о сьомій ранку біля стін франківського райвідділу міліції пролунав гучний вибух.

Роман Гранівський, керівник Франківського РВ міліції:

- Внаслідок цього вибуху було пошкоджено цей автомобіль і ще авто, які знаходилися біля нього. А ще тілесні ушкодження зазнав наш працівник.

Вибухівку прилаштували під службовою дев'яткою. Молодого правоохоронця, який сидів у салоні машини, поранило. Машиною швидкої допомоги доправили до лікарні. Зі слів медиків, хлопець хоч і був весь посічений осколками, дуже не постраждав.

Андрій Цвих, завідувач хірургії лікарні:

- Осколки були під шкірою. Була проведена операція, вилучені осколки, і хворий лежить тепер на ліжку. Йому повезло, що він лишився живий.

Медики запевняють - лікуватиметься 23-річний працівник карного розшуку недовго. А ось автомобіль потребує неабиякого ремонту. Крім міліційного ВАЗа, вибух пошкодив ще три машини, які були припарковані поряд. Дісталося й вікнам сусідніх будинків.

Томмі Якович, мешканець м. Львова:

- Ми не знали, що це є. Подивилися у вікно. І тільки пізніше зрозуміли, що сталося.

Маркіян Мишко, аварійний комісар:

- Більше пошкодження отримало крило переднє. Воно практично пробите повністю. Пробита фара. Пошкоджений той бік автомобіля.

Чи міг це бути замах на конкретного працівника міліції - силовики таке припущення відкидають. Кажуть, автомобілем користуються кілька людей і зрозуміти, хто саме ним керуватиме - неможливо. Тому розглядають інші версії.

Дмитро Загарія, керівник ГУ МВС України у Львівській області:

- Це може бути пов'язано з тими моментами, коли ми вилучали зброю, яка, за нашими даними, привезена до Львова із зони АТО. Можливо, це пов'язано з правопорушеннями, які в нас є і пов'язані також із учасниками АТО.

Який саме пристрій вибухнув - з'ясовують. Організаторів і виконавців замаху на працівника міліції посиленно шукають. Знайти їх, наголошують правоохоронці, дійсно справа честі.