Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 червня 2015, 21:48 Інше
На Рівненщині завалилася стеля сільського клубу
На Рівненщині завалилася стеля сільського клубу

Перекриття сільського клубу завалилося на Рівненщині. Думки місцевих мешканців розділилися: одні певні, що винна негода, інші переконують - злива тут ні до чого.

Цій будівлі - сто років. 2010-го її визнали аварійною, адже приміщення потребувало негайного ремонту. Втім, його не зробили, а клуб працював і далі. За кілька день до обвалу в залі відбувся випускний вечір.

- Ніщо не свідчило про те, що може завалитись? Там не було небезпечно для вас, як ви ввважаєте?

- Не знаю навіть.

І ось після шаленої зливи та шквального вітру перекриття даху зі страшним гуркотом завалилося. Додолу попадали здоровенні балки, які потрощили меблі. Але не всі місцеві винуватять у руйнуванні клубу лише негоду. Більшість переконана - те, що обвалу не сталося раніше - диво. Адже будівля тріщала скрізь.

Василь Мартинюк, Миротинський сільський голова:

- Він був в аварійному стані по якій причині? Ви бачили самі, що там є угол, там відхилення йшло. Воно було незначне, але зараз, коли в нас в сусідньому районі фермер є такий, німець, із Німеччини. Він минулої осені вивозив буряк. Там йшли машини 40-тонніки, одним словом, до 60 тон, і після цього цей угол взагалі зараз відхилився десь на сантиметрів пять. Ці будівлі і ці дороги - вони не передбачені на такі машини, які зараз їздять.

Тож нині сільський голова міркує, де взяти триста тисяч гривень на ремонт клубу. Селяни ж просять забезпечити хоча б будматеріалами. Роботи у приміщенні готові проводити й самі.

Валерій, мешканець с. Миротина:

- Зараз зданіє розвалить - не штука, треба його построїти якось. Це ж клуб, він має бути в селі. Що село без клуба, без школи, без магазина? Ноль!

Миротинці кажуть: нині під загрозою закриття ще й сільська  школа. Якщо її зачинять, шістдесят учнів добиратимуться до сусіднього навчального закладу з десяток кілометрів.