Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 червня 2015, 14:58 Інше
Добірка неординарних новин
Добірка неординарних новин

Черепаха - спадкоємниця успішного бізнесу в Японії, фіни вчать дітей у школі майбутнього, дідусь-екстремал стрибнув з гігантської вежі з банджі, а ще мавпи та ведмеді, які обікрали неуважних людей.

Школа, де немає класів, де дітям не роблять зауважень і де дозволено все, що завгодно, й не існує розкладу уроків. Унікальний заклад працює у Фінляндії, в місті Еспо. Архітектори створили його фактично прозорим, там багато вільного простору й все облаштовано максимально зручно: і для учнів, і для педагогів. Ідеться про грайливу інтерактивну форму уроків без традиційних парт і дощок. На канікулах школу трансформують у центр творчості. Успіхи маленьких фінів, які вже випробували на собі інноваційну методику, доводять - варто популяризувати такі заклади.

***

Діти й онуки перед екраном, а дідусь стрибає з банджі зі 120-метрової вежі. Ризикнути життям вирішив 73-річний британець. Витівку транслювали наживо в інтернеті, тож родина мала змогу до дрібниць простежити за всим. Підтримувала чоловіка-екстремала його дружина. Попри поважний вік Брит - це підтвердили медики перед стрибком - цілковито здоровий, ба більше, переконує, що здатен перевершити своє досягнення. Представники книги рекордів Гіннеса розглядають його кандидатуру.

***

Черепаха успадкує похоронне бюро в Японії. Власник бізнесу разом з дружиною вже зо два десятки років мають вдома рептилію замість традиційних пса чи котеняти. Бон-чан - так звуть годованця - не сидить вдома, а провадить досить соціальний спосіб життя. Навіть попри, так би мовити, неквапливу ходу залюбки прогулюється разом з господарем вулицями Токіо. Черепаха стала зіркою соцмереж. Власники бездітні й мають намір переписати все своє майно Бон-Чанові.

***

Ведмеді обікрали будинок у Нью Джерсі - відкрили холодильника на літній терасі й знищили і спожили все, що було всередині. Злочинців - цілу родину з матері й дитинчат - зафіксувала камера спостереження.

***

А в Індонезії туристів обібрали мавпи. Подружжя британців фотографувалося на остові Балі, коли до них підійшли примати, відібрали об'єктива і взялися робити селфі. Натішившись фотосесією, пристрій іноземцям таки віддали. На згадку залишили відбитки пальців і незабутні знімки витівки.