Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 червня 2015, 14:37 Інше
В Англії відбувся чемпіонат з реслінгу ногами
В Англії відбувся чемпіонат з реслінгу ногами

Спортсмена з найсильнішими пальцями ніг визначили у Британії. Невеличке село на півночі країни вже чотири десятки років приймає світовий чемпіонат з цього незвичайного виду спорту.

Спочатку розминка, потім огляд лікаря, й лише тоді до справи. У Великій Британії відбувся вже традиційний чемпіонат з незвичайного виду спорту. Реслінг на пальцях ніг дуже схожий на армреслінг. Принцип той самий. Тільки здолати потрібно не руку, а стопу суперника. Є в цьому виді спорту і свої хитрощі.

- Буває, що учасники використовують брудні прийоми. Наприклад, зісковзування - це коли учасник розуміє, що він програє, і робить вигляд, що палець зісковзнув.

Алан Неш - 12-разовий і цьогорічний чемпіон - каже: на ногах не залишилося живого місця - переламані 9 пальців з 10. А одного разу за раунд зламав одразу 4. Таким сильним виявився суперник. Утім, кидати цю справу наміру не має.

Алан Неш, чемпіон з реслінгу на пальцях ніг:

- Найголовніше в цьому спорті - це те, що Англія завжди виграє. В інших видах спорту нас постійно перемагають, зрідка бувають випадкові перемоги. А тут Велика Британія гарантовано попереду. Особливо коли я беру участь.

Помірятися силою в ногах беруться й жінки. Щоправда, на чемпіонство не претендують. Змагання, які відбуваються у графстві Дербішир щорічно, це відкритий захід. Він навіть має статус світового. Хоча міцністю пальців ніг переважно міряються англійці між собою.