Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 червня 2015, 00:34 Інше
На Рівненщині після сімейної сварки чоловік скоїв самоспалення
На Рівненщині після сімейної сварки чоловік скоїв самоспалення

27-річний чоловік облив себе бензином і підпалив на Рівненщині. За лічені секунди вогонь охопив жертву, але молодик дуже хотів жити. Що спонукало батька півторарічного хлопчика до фатальних дій?

Приблизно о шостій годині вечора 27-річний Олександр прийшов ось на це подвір'я. Тут він винаймав помешкання. Взяв бензин, вилляв собі на голову та чиркнув сірником. За мить вже палав, немов смолоскип. Охопленого вогнем чоловіка побачив Сергій. Він - інвалід, без ноги, тож поки дістався до жертви - зарадити вже мало чим міг.

Сергій Зерук, свідок:

- Повертаюся, він руки розставив - горить. Куда я? Нема нікого. Ну, начав його тушити. Вже не можна було взнати. Футболка, я зриваю, відкидаю, вокруг мене димить, горить - нема нікого.

Проте переляканий свідок все ж голосно продовжував кликати про допомогу. Його волання почув тесть постраждалого, який мешкає неподалік.

Олег Тимошенко, тесть загиблого:

- Як людину затушити, як вона палає як пламя, як вам пояснити, як сірник. Я побіг туда, побачив, що таке, побіг до своєї машини, витягнув одіяло.

За кілька хвилин до місця інциденту прибігли й інші сусіди.

Анатолій, мешканець селища Рокитного:

- Я бачив, як він палав. Його збивають тряпками, а те полум'я піднімається више й више.

До приїзду швидкої обвуглений Сашко встиг сказати тестеві, що дуже хоче жити. Після цих слів - знепритомнів. Медики намагалися врятувати життя пацієнтові, стан якого оцінили як вкрай тяжкий. Але з такими опіками шансів вижити - обмаль.

Олена Карпович, лікар-анестезіолог Рокитнянської районної лікарні:

- 80-90% опіків поверхні тіла. Не обпечені були ступні і ноги до середини гомілок. Хворий прожив 11 годин, але раптово відбулась зупинка дихання, серцево-судинної діяльності. На будь-які лікарські засоби, які стимулюють серцеву діяльність і дихання, не реагував.

Чому чоловік вирішив померти, ще й у таких страшних муках? Місцеві подейкують, що всьому виною сімейні негаразди. Адже саме після сварки з дружиною і сталося лихо.

Яна, дружина загиблого:

- Ми посварились і я, брат мене забрав до себе, щоб я відпочила.

Жінка твердить: планувала подати на розлучення, адже чоловік часто погрожував їй і неодноразово намагався скоїти самогубство.

Олег Тимошенко, тесть загиблого:

- Вже раз був, що він собі вени порізав, і на днях - мені вже вчора тільки сказали - хтось його зняв із веревочки, висів, як сарделька. Це він в хаті хотів зробити собі таке.

Родичі загиблого переконані - до трагедії призвели саме конфлікти з дружиною.

Володимир, дядько загиблого:

- Каже: всі ті гроші, всі ті гроші, мало тих грошей. Буквально три дня перед цим случаєм було, десь вона там з матір'ю отдихать поїхала і забрала гроші з собою, а його тут вдома оставили з тестем і десь там щось там по телефону…

У міліції ж з висновками не поспішають.

Тетяна Чубик, помічник керівника Рокитнянського РВ міліції:

- Обставини, чому саме так він зробив, зараз встановлює слідство. По даному факту порушено кримінальне провадження по частині 1 статті 120 - доведення до самогубства.

Без батька зростатиме півторарічний Богданчик.