Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 червня 2015, 12:38 Інше
Що цікавого відбувається у світі
Що цікавого відбувається у світі

Стулити ноги і пристойно поводитися в метрополітені змушують пасажирів підземки у Нью Йорку. Штраф загрожує чоловікам, які, так би мовити, надто розкуто почуваються у вагонах і сідають одразу на кілька сидінь. Днями двоє американців навіть за грати потрапили через власні ноги. Урядники ухвалили спеціальний кодекс етикету в метрополітені й запевняють - змусять громадян дотримуватися його.

Кошик для покупок не знадобився. Легковик розтрощив вітрину крамниці в Польщі. Пенсіонер, який був за кермом, каже - не зорієнтувався і помилився під час паркування. Тепер гроші, які мав намір віддати на подарунок дружині, виплатить на ремонт власникам закладу.

***

Змусити скиглити свою дитину голосніше за інших. Змагання з сумо-плачу відбулися в Японії. До ста немовлят на руках у батьків мусили плакати за командою. Вигравало те маля, голос якого був гучніший. Дорослі завзято лякають крихіток, щоб спровокувати істерику. За легендою таким плаксивим малюкам пророкують здорове й щасливе дитинство. Традиція зародилася в Японії ще чотириста років тому. 

***

Тим часом у Білорусі відбувся чудернацький чемпіонат з оленячого ревіння. Учасники мали якомога точніше відтворити звуки голосу роганів. Вправляються у вмінні ентузіасти вже сімнадцятий рік поспіль. Мисливці кажуть - ще здавна їхні пращури користувалися такими трюками під час полювання. Тому й закликають нащадків не забувати про славетні традиції.

***

12 мільярдів доларів - за викурені цигарки. У Канаді суд зобов'язав тютюнові компанії сплатити штраф курцям, яких не повідомили про шкоду від звички. Постраждалі - 76 людей - звернулися до Феміди ще 1998 року. Більшість - зі скаргами стосовно того, що на пакованнях з тютюновими виробами на час, коли люди вперше взяли цигарку до рук, не було попередження про можливі наслідки. Курці занедужали і таки домоглися виплати компенсації від виробників. Втім, обвинувачені збираються подати апеляцію.

***

Подарувати розкішну подорож псові. Американець Ніл Родрігез, дізнавшись, що його собака смертельно хворий, вирішив наостанок відвезти улюбленця в мандри Америкою. Ще юнаком господар взяв годованця з притулку і з того часу пара нерозлучна. Як бачите зі зворушливих фото - чотирилапий попри всі "але" зміг витримати виснажливі переїзди. Собака змочив лапи в океані, відвідав алею слави і визначні місця Сполучених штатів. До того ж почав почуватися дещо ліпше і став інтернет-зіркою.