Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 червня 2015, 22:27 Інше
Загадкове самогубство у Львові
Загадкове самогубство у Львові

Ритуальне самогубство чи просто відчай? У Львові жінка кілька днів молилася в новобудові, а потім вистрибнула з вікна 9-го поверху. Впала на піддашок під'їзду і вижила. Тим часом правоохоронці розплутують клубок загадкових обставин інциденту.

Крик відчаю - це єдине, що почули мешканці цієї багатоповерхівки. Коли повибігали надвір, побачили - в їхньому затишному будинку невідома жінка намагалася накласти на себе руки. Хто вона, звідки - ніхто не знає.

- А що вона тут робила в вашому будинку?

- Ходила, шукала щось.

- А що шукала?

- Молилася чи що. 

- А ви про ту жінку щось чули?

- Чула, чула. Але нє, раніше нє, тільки почула, що вона випала, скинулась.

- Тобто ви з нею не знайомі, ніколи не бачились?

- Ні.

- А що вона тут могла робити і чого саме сюди прийшла?

- Ніхто не знає.

Відлюдькувату незнайомку першими помітили діти. Їхню уяву вразило те, що жінка дивного вигляду блукала сходами і постійно щось бубоніла.

Назар, мешканець будинку:

- А що вона тут робила?

- Хотіла зробити самовбивство.

- А з чого ти то взяв? От що вона робила? Приходила? Стояла?

- Приходила, стояла, молилася на всіх поверхах, після того залазила на дев'ятий поверх і собі там махала ногами.

Мешканці підозрюють - жінка навмисно обрала їхній будинок для самогубства, утім чому - не збагнуть. Його звели сім років тому, жодних драматичних подій раніше тут не відбувалося.

Вікторія Балицька, кореспондентка:

- Для свого духовного ритуалу незнайомка обрала сходову клітку між восьмими та дев'ятим поверхами. Саме тут два дні поспіль жінка молилася. Найімовірніше, так готувалася до смерті.

Мить самогубства бачив мешканець сусідньої багатоповерхівки. Журналістам поспілкуватися з ним не вдалося - чоловік не відчинив дверей. Проте його розповідь переповідають інші.

Ореста Шерстюк, мешканка будинку:

- Сусідський хлопець був на балконі, як раз то всьо бачив. І він мені розказував, що вона безхатченко, що вона часто тут ночувала в нас в підїзді. Вона роздумувала, вона пішла там сіла, вікно відкрила, сіла, спустила ноги і що-то там роздумувала, потім взяла, зайшла знову в хату, а він як раз дивився на то, він там на балконі курив, а потім вона таки вилізла і сама.

Жінка впала на піддашок під'їзду і нині з тяжкими травмами перебуває в реанімації.

Віталій Піган, в.о. завідувача відділу Львівської лікарні медичної допомоги:

- Ситуація з нею залишається критична, вона має ознаки черепно-мозкової травми, ознаки забою головного мозку, вона має злам хребта на лінії шийного відділу з глибоким неврологічним дефіцитом, вона має важкий забій грудної клітки. В неї є ознаки свідомості, можливо, неясної, свідомість на рівні оглушення.

У міліції вже з'ясували особу постраждалої - це п'ятдесятичотирирічна львів'янка. Має чоловіка та двох дорослих дітей. Опитати родичів правоохоронцям поки що не вдалося. Нині працівники міліції намагаються з'ясувати, чи це було ритуальне самогубство, чи жінка була у відчаї.

Світлана Добровольська, керівник відділу ГУ МВС України у Львівській області:

- Зараз правоохоронці встановлюють, що саме жінка робила в цьому будинку, чи вона приходила до когось в гості, чи вона просто випадково туди зайшла. Також опитують і мешканців будинку.

Місцеві мешканці проводять і своє розслідування.

Ореста Шерстюк, мешканка будинку:

- Мабуть, в неї ситуація, видно, тупікова була. Раз вона ходила тут і вона тут ночувала, значить, в неї були якісь проблеми.