Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 травня 2015, 22:35 Інше
Як знешкодили одеського "терориста"
Як знешкодили одеського "терориста"

Він заспокоював заручниць та читав міліції свої вірші. В Одесі триває допит п'ятдесятирічного Бориса Тихомирова, який учора захопив у торгівельному центрі двох жінок. Погрожуючи вибухом, чоловік вимагав вилікувати його хвору матір.

В аптеці, що в Новому Привозі, нині на роботі інша зміна. Проте оговтатись від шоку увесь колектив не може й досі.

- Конечно, страшно.

- Усилили вам хоть охрану?

- Не знаю, я только пришла.

У середу о п'ятнадцятій на третю до аптеки зайшов чоловік, який тримав у руках пістолета та чорну сумку.

Олексій Хімченко, заступник прокурора Приморського району м. Одеси:

- Відкривши сумку, він оголосив, що в ній перебуває вибуховий пристрій. Та захопив у заручниці працівницю аптеки та медичного представника. Після чого почав вимагати, щоб будівлю оточили представники міліції та були запрошені представники засобів масової інформації.

Заручниць нападник не кривдив. Обіцяв: якщо поводитимуться тихо - залишаться живими та неушкодженими. Тим часом аптеку вже оточили правоохоронці.

Іван Катеринчук, керівник ГУ МВС України в Одеській області:

- Первым на место происшествия прибыл мой заместитель Дмитрий Головин. Оценил обстановку, что в торговом центре очень много людей.

Очільник регіональної міліції запропонував нападнику обміняти жінок на себе. Той погодився і заручниць відпустив. Проте наполягав на присутності телевізійників. Але під виглядом журналістів до аптеки зайшли двоє спецпризначенців. На камеру чоловік розповів: йому потрібні гроші на лікування та операцію онкохворої матері. А потім почав читати власну поезію. Якоїсь миті втратив пильність, тут його і скрутили.

Нині експерти досліджують зброю, вилучену у нападника. Втім, попередньо відомо: пістолет був пневматичним, а бомба виявилася муляжем. Міліцією розпочато кримінальне провадження за фактом захоплення заручників. Чоловіку загрожує до 8 років ув'язнення.