Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 травня 2015, 22:02 Інше
Літня киянка намагалася скоїти самогубство
Літня киянка намагалася скоїти самогубство

Перерізала собі вени, бо не могла більше терпіти знущань. Столичні правоохоронці розслідують спробу самогубства 83-річної бабусі.

Вранці Валентин дістав на мобільний тривожне повідомлення від матері.

Валентин, син постраждалої:

- Подивившись і прочитав, я зрозумів, що щось не так. Почав звонити телефони - один мобільний, стаціонарний, нічого.

Схвильований чоловік одразу поїхав до неньки додому, та відчинити дверей не зміг - вони були замкнені зсередини. Першими на виклик прибули правоохоронці. Не чекаючи на рятувальників, потрапили до помешкання бабусі.

Євген Бреус, співробітник Святошинського РУ міліції Києва:

- Побачили будівельників, попросили драбину, по якій я дістався до 3 поверху, відчинив вікно та проник туди, побачивши на полу кров.

В одній із кімнат на підлозі пильнувальник ладу побачив закривавлену жінку. Пульс хоч і слабкий, та все ж був. На виклик прибули медики. Коли старенька оговталася, розповіла: вирішила скоїти самогубство.

Постраждала:

- Вот нож в сердце, не могла его засунуть, нож был, но он был тупой, надо было усилие. Я это не сделала. А это порезала, и не умеючи, не подготовлена. Один нож был пилкой, второй - такой. Мне незачем было жить, поэтому и решила сделать. Я слышала телефоны, звонил сын и мобильник, но я не хотела подымать, может, и протянула бы.

Син постраждалої переконаний - у всьому винна його сестра. Вона мала доглядати старенької, та коли здобула документи на володіння квартирою, відносини з бабусею-інвалідом зіпсувалися.

Валентин, син постраждалої:

- Не годували - раз. Не спілкувалися - два. Продукти практично не купували, за винятком деяких, можливо. Доведена, як я тепер розумію, до відчаю, моя мама зробила спробу покінчити життя. 

Чи це так, нині перевіряють правоохоронці.

Євген Бреус, співробітник Святошинського РУ міліції Києва:

- Відкрите кримінальне провадження за статтею 120 ч.1  - доведення до самогубства. На даний час триває досудове розслідування та проводяться слідчі дії.