Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 травня 2015, 23:26 Інше
Луганчанка підкинула в столичну лікарню немовля
Луганчанка підкинула в столичну лікарню немовля

Дитина - під дверима! Столичні правоохоронці розшукують маму, що покинула на порозі лікарні свою донечку. Дівчинці не більше тижня від народження. Вона охайно одягнута. Разом із дитиною мати залишила записку.

На початку першої ночі у приймальному відділенні цієї лікарні пролунав дзвінок. Санітарка Людмила швиденько побігла подивитися, кому о такій порі знадобилася допомога.

- Вихожу я сюди й кажу: хто де є, хто дзвонив? Я сюда підхожу, дивлюсь - дитина, я глаза протираю, дивлюсь - да, дитина!

Крихітка лежала, загорнута в ковдру й одягнута у гарний рожевий костюмчик.

Людмила Ладанова, медична сестра Київської міської лікарні №10:

- Ловка така, ну дуже гарна дівчинка, ну гарна. Вона була вдягнута у все розовеньке, ні запаху ніякого немає, нічого.

Чергові лікарі одразу оглянули немовля. Фізичний стан дівчинки занепокоєння не викликав. А от чим годувати маленьку незнайомку? Допомогти визвався... пацієнт.

Лариса Рощина, лікар-хірург Київської міської лікарні №10:

- Обычный хороший, красивый ребенок, если по результатам осмотра, то ей несколько суток - 5-7. Увидев данную ситуацию, нашлись люди, которые поехали и купили детское питание, купили бутылочку, памперсы, купили детское питание, накормили, слава Богу, есть люди, которым небезразлична судьба окружающих.

Окрім дитини, мати новонародженої залишила ще й записку. В ній пояснила: до такого вчинку її змусила скрута. А ще повідомила: донечку звуть Богданка й за нею вона ніколи не повернеться.

Людмила Ладанова, медична сестра Київської міської лікарні №10:

- Там було написано: я сама з Луганська, так зложилися обставини, я цю дівчинку воспитать не можу, я за нею ніколи не повернуся.

Але правоохоронці все одно розшукують матір-зозулю. Кажуть, за такий вчинок їй загрожує покарання.

Юлія Мусташ, керівник відділу ГУ мліції м. Києва:

- По данному факту є кримінальне провадження за частиною другою статті 135 кримінального кодексу - це залишення в небезпеці. Зараз правоохоронці роблять все можливе для того, щоб встановити особу жінки і зрозуміти, в якому пологовому будинку вона могла народжувати, в Києві чи Київській області, або навіть в якійсь квартирі.

Тим часом крихітку відвезли до дитячої лікарні. Тамтешні лікарі певні: мати народила дитину в пологовому будинку, бо пуповина зав'язана правильно.

Євгенія Ємчинська, лікар Київської міської дитячої лікарні №6:

- В неї пуповина була з кліпсою, стан задовільний на етапі госпіталізації.

Медики припускають - матір могла покинути дитину ще й через післяпологову депресію. Вони її не засуджують і вірять, що ненька за Богданкою повернеться.