Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 травня 2015, 22:35 Інше
У Чернівцях кримінальна парочка закопала на смітнику немовля
У Чернівцях кримінальна парочка закопала на смітнику немовля

Народила, а потім дозволила викинути дитину на смітник. Страшний випадок трапився в Чернівцях. З очевидцями трагічної події спілкувались наші кореспонденти.

Калина Петрівна показує смітник. Каже - саме там знайшли неживе немовля, замотане у ганчір'я.

Калина Козуб, сусідка:

- Ади тамо, тамо в кінці його закопали.

Про таке нелюдське поховання ніхто би й не дізнався, та допомогли небайдужі люди. Калина Петрівна зателефонувала правоохоронцям після розмови з сусідкою, яка стала свідком, як викидали маля.

Калина Козуб, сусідка:

- Та сусідка прийшла і чула, як то дитинча кричало, та й одразу стукала за мною. Я вийшла. Каже - він поніс, я йшла за ним дивитись, куда він закопав. Каже, дитина була живою, вона чула, як дитина плакала.

Чому новонароджена дитина опинилася на смітнику, правоохоронці запитали його 30-річну матір та її співмешканця. Ті розповіли - малеча вже народилася мертвою.

Дем'ян Голянський, заступник керівника управління УМВС України в Чернівецькій області:

- Співмешканка пояснила, що вона коли справляла свої потреби, пройшли стрімкі пологи, вони вважали, що дитина мертва. І він взяв цей плід і відніс на сміттєзвалище за будинок, де прикопав.

Ось будинок, в якому мешкала матір немовляти. Довкола занедбане обійстя. Сусіди кажуть: навіть якби маля вижило, навряд така родина могла б йому дати щасливе майбутнє.

Калина Козуб, сусідка:

- Цей, що тепер з нею жив, лиш з тюрми прийшов, рік вже, як він тата вбив. Мали квартиру. Але не знаю, що таке, що він тут вже другу зиму, але вони тут по шестеро живуть, але всі непорядні, всі злодії.

Правоохоронці за даним фактом розпочали кримінальне провадження за ознаками статті 117 - а саме: вбивство матір'ю новонародженої дитини. Ця стаття передбачає 5-річне ув'язнення. Проте поки що є лише попередні результати судово-медичної експертизи, і доказів, що мати вбила немовля, правоохоронці наразі не знайшли.

Дем'ян Голянський, заступник керівника управління УМВС України в Чернівецькій області:

- Тільце було направлено на судово-медичну експертизу, було встановлено, що смерть настала внаслідок внутріутробної асфіксії. Але всі ці заходи, про які я вам повідомив, будуть здійснені, щоб з'ясувати повну картину і все ж дочекатись основопологаючого документу - це висновку судово-медичної експертизи. Який розставить всі точки над І.