Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 травня 2015, 22:24 Інше
У Мукачевому провалився дах Будинку школярів
У Мукачевому провалився дах Будинку школярів

Поїхав дах. У Мукачевому заняття у місцевому Будинку школярів достроково завершились через надзвичайну ситуацію. Над актовою залою під час занять у гуртках обвалився дах. Лише дивом ніхто не постраждав. Шокованих дітей вивели з приміщення і відправили по домівках. Через загрозу подальшого руйнування споруду закрили.

Євген Соломін, кореспондент:

- Дах у Будинку школярів почав валитися у той самий час, коли всередині проходили заняття. Тож дітей довелося терміново евакуйовувати.

Діана той день згадує із жахом. Каже - близько п'ятої вечора привела дитину на гурток образотворчого мистецтва і відійшла у справах. Раптом зателефонувала донька і прокричала матері, аби та терміново йшла по неї. Жінка прибігла і мало не обімліла - в актовій залі лежали груди каміння та бетону. То обвалилася частина стелі.

- Упав потолок. Все було дуже шумно. Всі думали, що землетрус.

Діана Поляк, мешканка м. Мукачевого:

- Все тряслося, все падало, вчителька трималася за стіну і казала - все добре буде. Заспокоювала дітей, я думаю. Слава Богу, що не впала вся криша. Страшно і подумати, що я могла залишитися без дитини.

Керівництво закладу каже - за два дні до інциденту в актовій залі почали робити ремонт. Коли дісталися даху, будівельники повідомили - перекриття, ймовірно, доведеться демонтувати. Поки думали-гадали, як то краще зробити - він і обвалився.

Галина Пенська, керівник Мукачівського міського Будинку школярів:

- Прийнято рішення про ремонт даху. Бо він затікав трохи. Пару днів тому виявили якісь технічні неполадки, які виявились, коли зняли стелю. Те було, ще коли будували школу. І вони вирішили демонтувати дах.

Цю будівлю звели у 70-х роках минулого століття. Нині приміщення сучасних навантажень не витримує.

Іван Маняк, секретар Мукачівської міської ради:

- Що таке плоскі криші для Закарпаття? Це то ізобрєтєніе, яке тут не підходить. Тут підходять шатрові криші. А такі у Казахстані, Саудовській Аравії і так далі. Але там вони не будують, розумніші. Асфальт ліплять, бітум ліплять, все зношуються і призводить до таких речей.

На місці надзвичайної ситуації працювала спеціально створена комісія. Вирішили будинок тимчасово закрити, а дітей та педагогів перевести до інших закладів Мукачевого. Що далі буде з будівлею - мають з'ясувати експерти. Але поки ще зберігається загроза її подальшого руйнування.