Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 квітня 2015, 22:22 Інше
У Черкасах агресивні алабаї покалічили дівчину
У Черкасах агресивні алабаї покалічили дівчину

Четверо собак ледь не загризли дівчину в Черкасах. Бідолашна перенесла двогодинну операцію, на рани наклали десятки швів. Виявляється, на власників псів скаржаться вже не вперше: агресивних вівчарок часто бачать у дитячому парку.

Пошматовані ноги, сильний стрес та мінімум три тижні лікарняного. Так для черкащанки закінчилась зустріч із домашніми улюбленцями. Лікарі оцінюють її стан як середньої тяжкості і кажуть - могло бути і гірше.

Віталій Григор'ев, завідувач травматологічним пунктом:

- Ми ці рани вимивали, удаляли нежиттєздатні тканини, наклали шви, дренажі поставили і накладали асептичні повязки. Днів за 10 вона поїде додому, а загальний процес лікування буде приблизно три тижні, якщо все буде нормально.

Це сталося вранці. Анастасія Сіленок саме поспішала на роботу, одразу й не помітила, як назустріч з двору будинку вибігли чотири великі пси. Незчулась, як собаки повалили її на землю і почали шматувати. Аби відтягнути від дівчини агресивних тварин, господарю знадобилась допомога сторонніх.

Анастасія, постраждала:

- Забрала двох собак, той ще двох, а я залишилась з тим, в принципі нічого мені не сказали, тільки: дєвочка, іди отсюда. Щось на кшталт цього.

Охоронець дитячого парку став свідком цієї жахливої пригоди. Саме він і викликав швидку для дівчини. Каже - собаки хазяїна не слухались і були некерованими. 

Володимир Дмитриєв, свідок:

- Четыре собаки, алабая, хватали ее за ноги, владельцы собак подбежали, пытались уводить, но они все равно подбегали и пытались ее ухватить за ноги. В детский парк уже дважды перепрыгивают эти собаки, и кто его знает, а тут дети гуляют.

Скарги на власників агресивних тварин надходять не вперше, кажуть правоохоронці. За їх даними, у будинку проживає 19 псів, на господарів накладено штраф за неналежне утримання чотирилапих. Та окрім покарання в 85 гривень, зарадити нічим не можуть.

Дмитро Грищенко, співробітник УМВС України в Черкаській області:

- Кримінальна відповідальність за це діяння - якщо власник тварини навмисно натравлює тварин на іншу людину, в іншому випадку передбачена адміністративна відповідальність. Вже є рішення про вилучення одної тварини, ці матеріали будуть також передані в суд.

Не чекати вилучення небезпечних псів вирішили у дитячому парку. Там вже укріплюють паркан по сусідству із будинком власників алабаїв, аби такої трагедії наступного разу не трапилось із чиєюсь дитиною.