Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 квітня 2015, 21:34 Інше
Підлітків з Хуста звинувачують в загибелі лелеки
Підлітків з Хуста звинувачують в загибелі лелеки

Чотирьох підлітків підозрюють у знущанні над лелекою на Закарпатті. Фото поряд із мертвим птахом хлопці виклали на своїх сторінках у соціальних мережах. Інтернет-користувачі, які побачили страшні кадри, вимагають негайно покарати школярів.

Це саме ті світлини, які викликали обурення в соціальних мережах. На кадрах - четверо школярів позують разом із мертвою лелекою.

Владислава, жителька м. Хуста:

- Цих хлопців треба засудити. За шию так спіймати і скрутити. Їх треба в колонію для неповнолітніх. То ненормально. То знущання над тваринами.

Підлітків, які фотографувалися біля птаха, вирахували швидко. Уся четвірка - учні різних шкіл міста Хуста. Їхній вік - від 14-ти до 16-ти років.

Марина Бенса, заступник директора СШ № 4 м. Хуста:

- Діти вчаться посередньо. З проблемних сімей. Були поставлені на внутрішньошкільний облік.

- Після цього?

- Ні, вони були на обліку. Там тимчасовий облік.

За словами шкільних психологів, схильність до відкритої агресії у хлопців фіксували і раніше. А все тому, що батьки недостатньо уваги приділяють дітям.

Віталія Гнат, психолог СШ №1 м. Хуста:

- 9, 10, 11 клас - це орієнтація на підлітків, однолітків, і ті лайки та кліки однолітків в соціальних мережах - то точно, що він чекає схвалення від однолітків, а не осуду.

Після оприлюднення скандальних світлин до справи долучилися правоохоронці. Вони розпочали перевірку і вже поговорили з підлітками. Ті твердять - знайшли вже мертвого птаха.

Агнеса Куртяк, співробітник Хустського МВ міліції:

- Хлопці пояснили, що мертвого журавля вони знайшли біля колії, вирішили з ним сфотографуватися, а світлини викласти в інтернет. Правоохоронці провели з ними профілактичну бесіду, а ті пообіцяли більше так не робити.

Нині перевірка триває. Правоохоронці ще мають з'ясувати, чи насправді птах був мертвий, або ж його таки закатували підлітки. Якщо підтвердиться остання версія, то покарання очікує на батьків неповнолітніх. Дорослих притягнуть до адміністративної відповідальності.