Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 квітня 2015, 20:56 Інше
У Дубні повісилася школярка-випускниця
У Дубні повісилася школярка-випускниця

17-річна школярка вкоротила собі віку у Дубні на Рівненщині. Дівчина повісилася на горищі. Рідним залишила записку, в якій зізналася, що все життя почувала себе нікому не потрібною. Рідні та знайомі Ірини в нестямі від трагедії. Кажуть: старшокласниця вже добирала собі сукні на випускний вечір. А того фатального дня планувала зустрітися з подругами.

Одинадцятикласниця Ірина мешкала вкупі з бабусею. Домівка мами дівчини з вітчимом - неподалік. Того дня школярка повернулася з навчання як завжди.

Наталя, однокласниця загиблої:

- Було все нормально. Йшли додому, як обично. Вчора улибалась цілий день. Ще планували, коли сьогодні будемо йти в школу.

Наталя розповідає: від подруги не раз чула, що їй набридло жити. Утім, планувала закінчити школу, а потім здобути професію перукаря. Не відкидала, що згодом переїде жити до батька на Одещину.

Василь Манзюк, батько загиблої:

- Вона вчора до мене дзвонила в 11 часов дня - все нормально. Каже: бабушка розчинили паску.

Антоніна Тимощук, бабуся загиблої:

- Не знаю, що случилось, що вона блик і чогось нагору. Ми нічого навіть не подумали, що вона таке зробить. Чого ж ти полізла і що ж ти наробила?

У школі кажуть - дівчинка мала середній рівень знань. Кілька років тому відмовлялася ходити на уроки. Утім, разом із батьками їм удалося повернути Ірину на навчання.

Ганна Крук, учителька фізики школи №6 м.Дубна:

- Вона не буле такою дуже відкритою дівчинкою, але вона не була ні в якому разі конфліктною. Вона спілкувалась з дітьми. Трошки були проблеми з відвідуванням раніше, ще рік тому, але мама приходила в школу, ми спілкувались, і вона сказала: я буду вступати, я зареєструюсь на ЗНО. Дитина зареєструвалась.

Галина Горшкова, заступник директора школи №6 м. Дубна:

- ЇЇ останнім часом хвалили. І це відзначили не тільки в класі. І це навіть мама каже, що вона прийшла додому і каже: мене класний керівник хвалив, що вона виконала якусь роботу і першу її поставили в приклад. Вона раділа останнім часом. Очі в неї світились.

Із вітчимом в Ірини були гарні стосунки, кажуть педагоги. Натомість із мамою школярка не раз конфліктувала.

Галина Горшкова, заступник директора школи №6 м. Дубна:

- Реакція на мамині зауваження в Іри була чогось дуже агресивною. Причина? Ну вчора мама сказала таку фразу: Іра не змогла простити те, що сім'я їхня розпалась.

Обставини трагедії з'ясовують правоохоронці. Вони розпочали кримінальне провадження за фактом зумисного вбивства. Утім, слідчі не сумніваються - дівчинка скоїла самогубство.

Олеся Шевченко, помічниця керівника Дубенського МВ міліції:

- Вона залишила передсмертну записку, в якій вона просить вибачення у своєї мами за те, що вона таке вчинила перед святом, що вона нікому не потрібна, що її ніхто не вислуховує.

У записці Ірина також додала, що дуже любить молодшу сестричку Софійку.