Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 квітня 2015, 22:40 Інше
Через інтернет-кохання запорізька школярка скоїла самогубство
Через інтернет-кохання запорізька школярка скоїла самогубство

Замість школи - пішла в небуття. Запорізька дев'ятикласниця вистрибнула з одинадцятого поверху багатоповерхівки. Підозрюють, що на фатальний крок дівчинка наважилася через невзаємне кохання.

16-річна Ліля завжди усміхалася, але близьких подруг не мала. Зростала замкненою дитиною. Мешкала разом із бабусею у багатоповерхівці неподалік школи. Її мати - на заробітках у Москві. Про батька нічого не відомо. Класна керівниця школярки й досі не може оговтатися від новини про її смерть.

Оксана Анатоліївна, класний керівник загиблої:

- У нее не было близкой подруги в классе, но проблем не было: ни с одноклассниками, ни с кем. Мы ее помним всегда улыбающейся, всегда приветливой. Вот у любого учителя спросите. Улыбка с лица не сходила. Поэтому ничего не предвещало.

Однокласники кажуть - останнім часом дівчинка мало з ким спілкувалася. Натомість, багато часу під вигаданим ім'ям проводила в соціальних мережах. На її сторінках було багато віршів про смерть. В інтернеті познайомилася з хлопцем. Та яскраве віртуальне життя перетворилося на страшну реальність.

Микита, знайомий загиблої:

- Из-за Интернет-любви. Они договорились вместе совершить самоубийство, но в итоге парень удалил свою страницу. Она все же спрыгнула.

Школярка стрибнула з 11-го поверху та впала на піддашок під'їзду. Якийсь час дитина ще дихала, її терміново ушпиталили. Але травми виявилися несумісними з життям. Дівчинка померла під час операції. За день до смерті Лілія в мережі попереджала про ймовірну спробу самогубства.

- Вы даже не можете себе представить, насколько мне больно, поэтому прошу простить меня за все. Больше вы меня не увидите. Надеюсь, некоторым людям станет легче от моей смерти. Простите все...

Останній запис на цій же сторінці датовано четвертим квітня.

- Сегодня в 9:30 Евгения Лис совершила самоубийство. Помним... Любим... Скорбим...

У міліції кажуть: школярка залишила ще одну передсмертну записку, але її змісту не розкривають. Нині смерть дівчинки правоохоронці розслідують за статтею "навмисне вбивство". Та чи перекваліфікують справу, поки невідомо.