Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 березня 2015, 01:16 Інше
Тринадцятий нічний вибух в Одесі
Тринадцятий нічний вибух в Одесі

Черговий нічний вибух пролунав в Одесі. Цього разу понівечили школу йоги, що на першому поверсі житлового будинку. Ніхто з людей на постраждав. Зруйноване приміщення належить волонтерці, проте допомоги для воїнів там не зберігали.

Вибухнуло близько опівночі на вулиці Гераневій. Мешканці дев'ятиповерхівки кажуть: дуже перелякалися.

Оксана Болдирева, свідок:

- Колыхнуло весь дом. У нас двухъярусная кровать. Я с ребенком на втором ярусе лежала. Такое впечатление было, что нас чуть с кровати не выкинуло. Очень испугались. Гарь была, дым, мы сразу кинулись к окнам смотреть, что произошло.

Хвилею вибило шибки з обох боків будинку на сімох поверхах. Лише дивом ніхто не постраждав. Саморобний пристрій заклали біля входу до школи йоги, що розташована на першому поверсі.

Алевтина Коротка, власниця приміщення:

- Перед входной дверью воронка вырванная, и она аж до подвала. И дверь вырвана бронированная, и она там внутри помещения. А стена завалилась.Там два крыла, и вот в правом крыле рухнуло.

Пані Алевтина - волонтерка. Проте каже: в цьому приміщенні жодної громадської роботи не вела. У міліції вибуху з волонтерською діяльністю власниці поки не пов'язують. Хоча визнають: обставини інциденту дуже схожі на попередні вибухи. Від початку року їх в Одесі пролунало вже 13.

Алла Марченко, співробітниця ГУ МВС України в Одеській області:

- Как и в предыдущие взрывы: безоболочное устройство. Мощность: эквивалент тротила - 600-700 граммов.

За фактом вибуху правоохоронці розпочали кримінальне провадження за статтею "терористичний акт".