Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 березня 2015, 14:05 Інше
Сонячне затемнення очима астрономів та астрологів
Сонячне затемнення очима астрономів та астрологів

Сонце, Місяць і Земля сьогодні вишикуються в одну лінію. Українці теж зможуть помилуватися сонячним затемненням вже за кілька годин - кажуть вітчизняні астрономи. А от  астрологи одразу попереджають: небесний спектакль для землян несе не лише нові емоції, а й змушує подбати про безпеку.

- Якщо завтра не буде хмарно і все буде добре, то о дванадцятій годині ми побачимо ось такий шматок сонця.

Володимир Михайлович - астроном - демонструє, під яким сонцем ходитимуть сьогодні до обіду кияни. І не лише. Всі українці зможуть побачити часткове сонячне затемнення. Помилуватись так званою сонячною короною, коли тінь Місяця на цілих 12 хвилин повністю затулить Сонце, можна буде в північній Атлантиці і Арктиці. В Україні часткове затемнення варто спостерігати ближче до обіду.

- Об одинадцятій годині розпочинається, а в час закінчується. Найбільша яскравість буде близько дванадцятої години.

Саме цей час, а саме з 11.30 і наступну годину, варто присвятити планам на майбутнє, кажуть астрологи.

Юрій Буянов, астролог:

- В момент затмения, во-первых, быть в позитивном состоянии духа, то есть создавать позитивные мысли и образы. Те образы, которые вы создадите, у них будет большая вероятность того, что они воплотятся в жизнь.

А от чого краще не робити у день сонячного затемнення - це розпочинати будь-які важливі справи, Адже для цього завідомо несприятливі умови. За прогнозами астрологів, розслаблятися не варто аж до 4 квітня. На цей день припадає інше повне затемнення - місячне. У так званому коридорі затемнень не варто робити доленосних рішень - переїздити, змінювати роботу або ж країну. В період між затемненнями варто утриматись від інвестування грошей у будь-які проекти. Краще збирати кошти, або ж віддавати борги. А ще відсьогодні і до початку квітня потрібно бути пильними, бо планети вишикувались так, що сприяють техногенним катаклізмам, збільшенню кількості ДТП та злочинів.

Юрій Буянов, астролог:

- Люди начинают боятся, а от страха они начинают творить всякие глупости. А если еще в это время употреблять алкоголь или наркотики - оно усиливает этот эффект.

Отже, жодних катаклізмів і суперподій цими днями в житті землян фізики-сонячники не чекають. Щонайменше, два рази на рік вони в обсерваторії уважно стежать за тінню місяця, яка насувається на сонце, проте кажуть - нічого унікального.

Володимир Єфименко, директор астрономічної обсерваторії КНУ ім. Тараса Шевченка:

- Воно нічим не відрізняється, тим більше, що якби була повна фаза, тоді б ми говорили, які там особливості, а часткова фаза - в принципі це звичайне явище, ніяких особливих змін воно не викликає, але воно для всіх цікаве.

Юрій Буянов, астролог:

- Просто в это время нужно быть более внимательным, вот и все, внимательным и позитивным, самое главное - не боятся.