Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 березня 2015, 21:09 Інше
На Закарпатті немовля покинули край дороги
На Закарпатті немовля покинули край дороги

Новонароджена дівчинка дивом не загинула на Закарпатті. Мати залишила власну донечку в торбині на узбіччі дороги. Залишила й записку. Хто врятував крихітку і що написала жінка?

Ірина Василівна Шевченко. Так нині кличуть цю маленьку пацієнтку Іршавського пологового будинку. Вона вже подорослішала на цілий тиждень і їй пішов дванадцятий день від народження.

А ще донедавна дівчинка була між життям і смертю. Крихітку знайшли на узбіччі дороги в селі Горбку. Випадковий перехожий почув плач дитини, який лунав із торби. Чоловік викликав швидку та міліцію. Поруч мати залишила й записку.

Віта Горзо, співробітник Іршавського РВ міліції:

- Виїхала слідчо-оперативна група, яка при огляді дорожньої сумки знайшла записку, що мама не має можливості прогодувати немовля. Але просить дівчинку не віддавати до інтернату.

Правоохоронці шукають батьків дівчинки. Тим часом лікарі оглянули та провели комплексний аналіз стану здоров'я Іринки. Констатували - народили дитину вдома, втім, жодних відхилень у немовляти нема.

Оксана Бунча, лікарка-неонатолог Іршавського пологового будинку:

- Поступила у стані задовільному. 2850 при народженні, тепла, обігріта, сита. На сьогодні вона важить 3550, дитинка гарна, активна. Проведене клінічне, лабораторне дослідження. Стан задовільний, відхилень в здоров'ї не виявлено.

Після лікарні Іринку передадуть до сиротинця. Охочих узяти крихітку за дочку вже чимало. Закарпатці шикуються в чергу. Серед них і родина чоловіка, який виявив і врятував дівчинку. Прізвище ж Шевченко їй дісталося, бо саме в день народження Кобзаря її знайшли.