Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 березня 2015, 19:17 Інше
Огляд курйозних новин
Огляд курйозних новин

Оголена, а отже - кристально чиста перед виборцями. В Іспанії жінка-політик роздяглася, щоби привернути увагу електорату. Балотується відчайдушна кандидатка на пост мера містечка Португалете. Каже - прагне здолати корупцію, тому такими методами доводить, що політикам нічого приховувати від громадськості. Рейтинги сміливиці переконливо свідчать про дієвість промо-акції.

Охоронці Барака Обама влаштували вечірку, й потім - перегони довкола Білого Дому, й протаранили огорожу резиденції американського президента. Гучний скандал набуває розголосу в США. Інцидент стався минулого тижня, але лише нині - зі шпальт видання Washinghton Post - стало відомо про прикрість. Порушників відсторонили від роботи, триває розслідування.

***

Обікрали журналіста в прямому ефірі. Таке спало на думку злодіям у Йоганнесбурзі, в Південно-Африканській республіці. Нахаби за мить до прямого увімкнення наблизилися до репортера, вимагали віддати мобільного телефону і готівку, й таки домоглися свого, застосувавши зброю. Не зважили злочинці лише на увімкнену камеру, яка до дрібниць зафіксувала злочин. Слідчі з'ясовують особи грабіжників, оголосили винагороду за будь-яку інформацію, що допомогла б вийти на їхній слід.

***

Перекриті дороги, звуки сирен та пострілів, гелікоптери в небі й видовищні перегони. Мешканці Рима споглядають такий сценарій ледь не щоночі. В місті нині знімають останню серію Бондіади. За її лаштунки можна зазирнути фактично будь-кому. Щоправда, часу в римлян лишається небагато. З Італії Сем Мендес ось-ось повернеться до Великої Британії. Там знімуть останні епізоди пригод Джеймса Бонда. Прем'єра нового фільму "Спектр" запланована на осінь.

***

Гідний голівудських блокбастерів трюк вдалося виконати мотоциклістові в польському місті Тарнуві. Власник двоколісного, як бачите, здатний безперешкодно - не зупиняючись ані на мить - долати міські дистанції. Байкера, який так зухвало промчав торговельно-розважальним центром, тепер розшукує поліція. І певно, не заради того, щоб взяти автограф.

***

57-поверховий хмарочос площею 180 тисяч квадратних метрів можна збудувати менш ніж за три тижні. Звести велетенський будинок, де планують розмістити сотні крамниць, квартир і офісів, за 19 днів вдалося будівельникам у Китаї. Складали небосяга секціями - умільці застосували надсучасні технології. Споруда екологічна, втім, скептики припускають - не надто безпечна.

***

А от у Німецькому Гамбурзі, відтепер усі двори і під'їзди будуть кристально чистими. Активісти фарбують квартали біля нічних клубів та в місцях скупчення, приміром, туристів, спеціальною фарбою. Якщо хтось, не дійшовши до вбиральні, надумає справити на вулиці природню потребу, диво-покриття провчить нахабу. Ініціатива актуальна, позаяк деякі райони міста просто перетворилися на безкоштовний туалет з бридким смородом. Тому, хоч технологія і недешева - шість квадратних метрів стіни пофарбувати можна за півтисячі євро - небайдужі громадяни ані коштів, ані сил не шкодують.