Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 березня 2015, 22:12 Інше
Дівчина-підліток втопилася у Вінниці
Дівчина-підліток втопилася у Вінниці

Смерть із власної волі. У Вінниці 15-річна дівчинка втопилася в річці. У передсмертній записці повідомила, що їй набридло жити. А от чому - тепер з'ясовують правоохоронці.

У день смерті 15-річна Ольга Собчук пішла на пари, проте додому так і не повернулася. Згодом на її речі на березі Південного Бугу натрапили випадкові перехожі. Міліція відразу ж розпочала пошуки дівчинки.

Кирило Доценко, керівник підрозділу Вінницького МВ міліції:

- Поступило повідомлення від громадян, що під мостом річки Южний Буг знайдено рюкзак з речами. Після огляду речей було виявлено планшет, записку та студентський квиток  дівчини. Після цього ми звернулися до матері з питанням, де знаходиться її дочка. А вона звернулася з відповідною заявою про те, що зникла безвісти її дочка. Було проведено ряд оперативно-розшукових і пошукових заходів.

За чотири дні дівчину знайшли. Водолази витягли дитину з дна річки. На тілі - жодних ознак насильницької смерті. А от у записці, що її виявили серед речей правоохоронці, мовилося: Мені набридло жити. Таке саме, щоправда віршами, напередодні своєї смерті написала й на власній сторінці в соцмережі.

Кирило Доценко, керівник підрозділу Вінницького МВ міліції:

- По даному факту відкрито кримінальне провадження по ст. 115. Труп направлено на судово- медичну експертизу для розтину. Проводиться перевірка. На даний час розглядається декілька версій її смерті. В тому числі і самогубство.

Успішна в навчанні і просто красуня. Такою першокурсницю запам'ятали викладачі та одногрупники Вінницького коледжу будівництва та архітектури. Розповідають - Оля була неконфліктною, легко знаходила нових друзів. 

Ірина Пронина, класна керівниця загиблої:

- В коллектив она влилась сразу же, конфликтов в коллективе между ней и детьми я не наблюдала. Достаточно ровные отношения. Хорошие отношения со всеми. Девочка она спокойная, воспитанная, достаточно уравновешенная. В коллективе она дружила со всеми. Она хорошо училась, она старалась всегда, стипендию она заработала.

У те, що Ольга могла заподіяти собі смерть, у педагогічному колективі й досі не можуть повірити. Адже того дня з коледжу дитина пішла в гарному настрої.

Ганна Пронина, завідувачка факультету Вінницького коледжу будівництва та архітектури:

- В этот день, на последнем уроке, точнее третья пара была - урок химии, и она на уроке химии получила хорошую оценку. Ее даже похвалила учительница. Все нормально. Все спокойно. Занятия закончились - и они разошлись.

Хто чи що підштовхнуло дівчину до фатального кроку, мають з'ясувати слідчі.