Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 березня 2015, 23:41 Інше
На Житомирщині мати-зозуля покинула немовля в маршрутці
На Житомирщині мати-зозуля покинула немовля в маршрутці

Кілька тижнів тому в Чуднівському районі Житомирщини мати в лісі закопала своє немовля. А вже цими вихідними, в цьому ж таки районі, ще одна полишила своє 4-місячне немовля в міжміському автобусі. Двадцятип'ятирічна жінка їхала зі столиці до рідної Хмельниччини і чомусь саме в придорожній кав'ярні залишила маля на сидінні маршрутки.

Щоденний рейс маршрутки з Києва до Хмельницького. Та цього разу він став незвичайним для водія і пасажирів. Після зупинки в придорожньому кафе, де люди зазвичай перепочивають і п'ють каву, в салоні автобуса знайшли немовля, яке полишила одна з пасажирок.

Вікторія, працівниця кафе:

- Вийшло так, що дитина залишилася сама в автобусі. Почали шукати маму, але її ніде не було. Провірили всю територію кафе і її не знайшли. Потім сказали, що бачили, як вона побігла в ліс.

Сергій, свідок:

- Хлопці кажуть: бігла по трасі і за деревом ховалася, побачила, що за нею біжать, то давай доганяти її.

- То вона намагалася тікать?

- Да.

Люди зрозуміли, що жінка полишила свою дитину, й зателефонували в міліцію. Згодом розшукали і матусю.

Анатолій Корнієць, керівник Чуднівського РВ міліції:

- Ті ж люди, які їхали разом з нею в маршрутці, маму наздогнали. Вона на той час знаходилася у лісосмузі, поряд з проїжджою частиною. Вона сховалася і розраховувала, що маршрутка поїде без неї. Мама пояснила, що дане немовля вона залишила навмисно. Оскільки в неї вже є двоє дітей старших і вона відносно них позбавлена батьківських прав. Тому вирішила залиши дане немовля.

Нині 25-річна жінка, яка родом з Хмельниччини, написала відмову від немовляти. Тож нині маленький знайда у Чуднівській районній лікарні.

Андрій Коритко, лікар-педіатр:

- Дитя нічого, здоровеньке прийшло, хороший, гарненький хлопчик. Зара обстежуєм, купаємо, кормим.

Лікарі кажуть, що доля маленького Богдана вирішиться найближчим часом. А от на його матір, яка народила і не виховує вже третю дитину, найімовірніше, чекає відповідальність - грошовий штраф. Рятівників малюка така м'якість покарання обурює.

Андрій Коритко, лікар-педіатр:

- Обов'язково жінка повинна нести відповідальність. А якби його не найшли і воно замерзло? Чи десь би впало і розбилось в автобусі?

Сергій, свідок:

- Люди молються, ходять, їздять. Платять міліони дєнєг, щоб получити цю дитину. А тут так просто розкидатися нею дико, да. І вона просто сидить, голову опустила і всьо. Їй реально тупо не інтєрєсно.