Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 лютого 2015, 12:25 Інше
Добірка курйозів
Добірка курйозів

У Хорватії суд заборонив собаці… гавкати. Дивне рішення винесли після позову сусідки господарів тварини. Жінка не вперше скаржиться, що голосне гавкання шкодить її здоров'ю і психіці. За рішенням суду господар голосистого пса мусить відтепер будь-якими методами змушувати свого улюбленця мовчати з восьмої вечора до восьмої ранку. За порушення загрожує штраф - 2800 євро.

Небачена щедрість. У США небайдужі люди подарували чоловікові новеньке авто і 350 тисяч доларів. Десять років тому старенька Хонда Джеймса Робертсона з Детройту вийшла з ладу. Відтоді американець щодня, щоби дістатися на улюблену роботу, долав 33 кілометри шляху - і майже все пішки! Журналісти й волонтери розтиражували історію і почали збирати гроші на транспорт співвітчизникові. Сума на рахунку вразила Робертсона. Він і гадки не має? куди витратити такі пожертви. До того ж, автодилери в межах  кампанії подарували йому новенького седана. 

***

Літак-привид знайшли в Андах. Чилійські дослідники натрапили  на уламки фюзеляжу судна, яке зазнало аварії понад півстоліття тому. Загинули внаслідок авіакатастрофи двадцять четверо людей - рефері й футболісти чилійської команди Green Cross. Розтрощений літак вдалося знайти на понад трикілометровій висоті над рівнем моря.

***

Дивина та й годі. Щоби зайти на роботу або розрахуватися за певні послуги? їм уже не потрібні пластикові картки, що ідентифікують особу. Шведські винахідники вживили собі під шкіру спеціальний чіп. Пристрій дванадцять міліметрів завдовжки, він нешкідливий, непомітний, але надзвичайно функціональний. Сенсори дозволяють відчиняти електронні замки дверей, роздрукувати документи на принтері. З часом, зі слів розробників, технологію вдосконалять. Потиснувши руку співрозмовнику, ви, приміром, автоматично відішлете йому на пошту чи сторінку в соцмережі свою візитівку. Легше буде ідентифікувати людей, які не мають при собі документів і потрапляють у ДТП.  Коли пристрій стане масовим, шведи не розголошують.

***

Зазирнули в очі смерті - під час стрибка з парашутом. Таке вдалося екстремалам у Таїланді. Ці кадри зняті на згадку про трюк кілька місяців тому. Нині сміливці виклали їх в інтернет - щоб продемонструвати, як їм поталанило. Парашутисти опинилися критично близько до борту, спорядження мало не заплуталося у фюзеляжі. Дивом герої відео живі. Згадують інцидент з жахом. Але, кажуть, така витівка долі не змусила відмовитися від екстремальних видів спорту.

***

Синхронні танці в небі над Дубаєм. Двоє екстремалів виклали в мережу вражаюче відео повітряних трюків. Як усе відбувалося і що з того вийшло, гадаю, ліпше просто подивитися.