Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 лютого 2015, 21:30 Інше
В Одесі підривають банківські відділення
В Одесі підривають банківські відділення

Потужний вибух пролунав о пів на четверту ранку в спальному районі Одеси. Бомбу поклали на підвіконня відділення Приватбанку - на першому поверсі звичайного житлового будинку. Люди неабияк налякалися - у квартирах повилітали шибки.

Мешканці кількох будинків на вулиці Маршала Жукова прокинулися перед ранком від страшного вибуху.

Світлана, свідок:

- Грохот такой, звон. Стекла полетели. В половине четвертого утра. Грохот такой. Аж дом вроде как просел.

У житлових будинках у радіусі 20 метрів вибуховою хвилею висадило шибки.

- Сейчас у меня единственная проблема - как это все остеклить, найти средства какие-то, чтобы закрыть эти дыры.

Саморобний пристрій поклали на підвіконня місцевого відділення ПриватБанку. У травні минулого року установу вже підпалювали. Тоді зазнали ушкоджень лише ролети. Тепер -  вибило вікна, розлетілася вивіска. Головне - постраждала частина стіни будинку. В ній утворився пролом. За кілька сантиметрів від цього місця проходить газова труба. Якимось дивом вона вціліла. Ніхто з людей від вибуху не постраждав.

Володимир Шаблієнко, керівник відділу ГУ МВС України в Одеській області:

- Вибух здійснений був за допомогою пристрою без оболонки. Тому що слідів вражаючих елементів не виявлено. За силою прирівнюється попередньо десь до 200 грамів в тротиловому еквіваленті.

Правоохоронці працювали на місці вибуху вже кілька годин, коли прийшло повідомлення: в іншому кінці міста біля відділення ПриватБанку лежить підозрілий пакунок. На місце виїхали сапери. Евакуювали людей із зупинки громадського транспорту. Перекрили рух на вулиці Дніпропетровська дорога. 

Володимир Шаблієнко, керівник відділу ГУ МВС України в Одеській області:

- Виявилося, що в середині знаходився саморобний вибуховий пристрій. Вони цей пристрій знешкодили.

Характеристики другого вибухового пристрою наразі невідомі. А за фактом нічного інциденту відкрито кримінальне провадження щодо умисного знищення або пошкодження майна. Злочинцям загрожує позбавлення волі на строк від трьох до п'ятнадцяти років.