Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 лютого 2015, 22:27 Інше
У центрі Івано-Франківська ревнивець підірвав себе та дружину гранатою
У центрі Івано-Франківська ревнивець підірвав себе та дружину гранатою

Один чоловік загинув, одна жінка - у тяжкому стані в реанімації. Такі наслідки вибуху гранати в Івано-Франківську. Посеред білого дня він пролунав у приміщенні обласного перинатального центру.

Володимир Гарматюк, журналіст:

- Сьогодні близько 14-ї години в Івано-Франківському перинатальному центрі стався вибух. На місці події з'ясувалося, що чоловік підірвав себе гранатою через ревнощі.

Граната вибухнула біля запасного входу до пологового будинку. Там чоловік чекав на свою дружину, працівницю перинатального центру. Вибух пролунав майже одразу після того, як та вийшла з будівлі. Офіційна версія слідства - чоловік таким чином вирішив з'ясувати з коханою стосунки. Сам ревнивець загинув на місці, жінка - в реанімації.

Ігор Настасяк, прокурор Івано-Франківської області:

- Зараз ми можемо сказати, що дуже ревнував свою дружину. Прийшовши сюди, стався вибух, за попередніми висновками - вибух ручної гранати.

Загиблий 48-річний чоловік був професійним водієм. Нещодавно повернувся зі Сходу, куди возив волонтерів. Звідки у нього зброя, волонтери, що наймали водія, не знають.

Юрій Лоп'янецький, координатор Самооборони м. Івано-Франківська:

- Я знаю його з прекрасної сторони, не знаю, що сталося в його особистому житті. Я здивований, коли побачив, хто це, і, чесно кажучи, я не знаю, що його спонукало до цих дій.

Тим часом містом почали ширитися чутки про теракт. Але влада вже попросила людей заспокоїтися і не сіяти паніку.

Віктор Анушкевичус, Івано-Франківський міський голова:

- Я хотів би як міський голова закликати всіх мешканців Івано-Франківська не піддаватися паніці, не розповсюджувати чутки, що ніби тут якась війна, якісь теракти, нічого подібного не відбувається. Те, що відбулося, відбулося на грунті ревності і нічого іншого.

Пологовий продовжує працювати у звичайному режимі, про евакуацію не йдеться. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за статтею "навмисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб".