Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 січня 2015, 23:12 Інше
У Львові вкоротила собі віку багатодітна мати
У Львові вкоротила собі віку багатодітна мати

Багатодітна мати викинулася з вікна дев'ятого поверху у Львові. Жінка виховувала п'ятьох дітей. Що спонукало львів'янку до фатального кроку, поки невідомо. Міліція порушила кримінальне провадження, а соцпрацівники шукають сиротам опікунів.

У лютому Наталі мало виповнитися 37. Жінка виховувала чотирьох хлопців та одну дівчину. Найстаршому - 16, наймолодшому - 8 років. Дітей дуже любила, розповідає мати загиблої. І не вірить, що дjнька могла накласти на себе руки.

Марія Митусь, мати загиблої:

- Знаючи, що в неї п'ятеро дітей, вона би ніколи того не зробила. Ніколи. Я їй казали йти вколотися, вона каж: я укола боюся. Тим більше, що вона так любила дітей, і вони її любили.

Трагедія сталася близько одинадцятої ранку. Діти були у школі. Пані Марія пішла до сусідки, залишивши доньку у квартирі саму. Не минуло й години, як мешканці будинку повідомили, що тіло Наталі лежить біля будинку. Жінка випала з кухняного вікна.

- Так во було вікно, вона могла випригнути? На вікно вона не вилізла, бо вона два рази ногу зломала. Вона ніяк не могла випригнути.

Жінка переконана - дочку хтось штовхнув, хоча сторонніх у квартирі не було. Наталя нездужала - її цілий ранок нудило. Останньою з загиблою розмовляла сусідка.

Олена Данилова, сусідка:

- Я потелефонувала їй і кажу: Наталю. Вона: шо. Я кажу: як ти там, Наталя?. А вона каже: погано, мені погано, мені зле, вот. Ну і тойво, я кажу: Наталка, тримайся, тримайся, кажу, ну бо мама безпокоїться за тобою. 

Сусідка переконана - з Наталею стався нещасний випадок.

Олена Данилова, сусідка:

- Напевно, що вона дзвонила по телефону всьо, і вона все в вікні сиділа, і їй, видно, з рук упав телефон. І вона перекинулася за тим телефоном, дивилася, і очевидно вона в той час випала.

Зі слів матері, донька прикладалася до чарки. Так долала біль після втрати двох доньок - ті загинули в автокатастрофі 4 роки тому. Правоохоронці після огляду місця події та опитування родичів і сусідів дійшли висновку - багатодітна мати вкоротила собі віку.

Андрій Ткачик, перший заступник керівника Сихівського РВ міліції м. Львова:

- Померла перебувала на той час в квартирі одна. Був проведений детальний огляд помешкання, і жодних ознак боротьби чи якихось слідів боротьби в квартирі, порушення обстановки виявлено не було. На кухні було відчинене кухонне вікно.

Діти поки що залишатимуться з бабусею. Проте соціальна служба має намір надати їм статусу сиріт і шукати опікунів. Адже бабусі сімдесят років, і фахівці вважають, що вона не зможе належно дбати про онуків. Але обіцяють не роз'єднувати дітей і зважити на їхні побажання.

Андрій Коваль, керівник відділу Сихівської районної адміністрації м. Львова:

- По-перше, бабця вже є похилого віку, по друге, все ж таки діти є також різного віку, є старші, є молодші, догляд за дітьми вимагає дуже багато зусиль, дуже багато здоров'я, енергії.

Проте пані Марія здаватися наміру не має й доводитиме, що зможе опікуватися дітьми.

- Я нікому не віддам дітей. Поки я живу, я нікому не віддам.